Арсеній Яценюк: Будь-які спроби виведення 1,5 мільярда доларів Януковича повинні бути жорстко присічені (відео)
понеділок, 27 липня 2015, 18:42

«Будь-які спроби ділків із колишнього угрупування Віктора Януковича щодо зняття цих коштів, вивільнення цих коштів і виведення цих грошей - повинні бути жорстко присічені. Очікую на фінальне рішення правоохоронної та судової системи щодо конфіскації 1,5 мільярда американських доларів і передачі цих грошей до Державного бюджету країни», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні колегії Мінфіну в понеділок, 27 липня.

Арсеній Яценюк наголосив, що завдяки зусиллям Держфінмоніторингу і його голови Ігоря Черкаського були арештовані значні кошти на рахунках українських банків, які мають відношення до колишнього режиму Віктора Януковича.

Минулого року цей урядовий орган арештував 1,5 мільярда доларів США таких коштів: «Саме на підставі рішення Держфінмоніторингу, а потім судового рішення, якого добивався Держфінмоніторинг разом із Ощадбанком, ми арештували 1,5 мільярда доларів».

Він нагадав, що вже тричі звертався до правоохоронних органів і органів прокуратури з тим, «що кошти арештовані, але досі не конфісковані і не стягнуті до Державного бюджету, тому що не завершена процедура судового розгляду».

«Що відбувається за завісою? Всі чекають, що або зміниться Уряд, або зміниться керівництво Держфінмоніторингу, або керівництво Ощадного банку, яке практично кожного тижня не дає можливості чи то за судовими рішеннями, чи то за процесуальними документами просто звільнити з арешту 1,5 мільярда доларів», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду звернувся до всіх органів правоохоронної системи: «Переконаний, що Генеральний прокурор країни мене особисто підтримує. 1,5 мільярда американських доларів, які були арештовані урядовим органом, повинні бути конфісковані й передані до Державного бюджету».

В інтерв’ю журналістам Арсеній Яценюк також нагадав, що підрахована сума збитків, які наніс державі режим Януковича: «Був сумнозвісний звіт фінансової інспекції. Він якраз був за період діяльності Януковича - 7,5 мільярда гривень за період діяльності Януковича було нанесено збитків». 

Лідер «Народного фронту» також підкреслив, що для того, аби «допомогти органам прокуратури і слідства знайти активи», Уряд разом із американськими і французькими партнерами створює офіс із повернення незаконно вкладених активів: «Ця машина всередині Уряду буде остаточно оцінювати всі збитки, нанесені будь-якими високопосадовцями».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua