Будівництво каналу на Одещині вирішить екологічні проблеми, - Павло Унгурян
понеділок, 22 травня 2017, 13:50

На Одещині завершуються роботи по будівництву каналу, який повинен з’єднати Тилігульський лиман з Чорним морем.

Про це під час виїзного засідання міжфракційного депутатського об’єднання «Південь України» повідомив народний депутат, член фракції «Народний фронт» Павло Унгурян.

За його словами, будівництво каналу вирішить  багато екологічних проблем.

«Довгий час ситуація з Тилігулом була критичною. Низький рівень води і  засолення ґрунту могли не лише зруйнувати місцеву флору та фауну, але й призвести до глобальних екологічних проблем», - розповів Унгурян.

«Щоб цього не допустити, було прийняте рішення в найкоротші строки побудувати канал, який наповнить лиман морською водою, забезпечить необхідний водообмін та покращить стан екосистеми України. І я вдячний Міністерству екології та особисто Остапу Семераку за підвищену увагу до цієї екологічної проблеми  та всебічну підтримку», - сказав народний депутат.

Він також додав, що за інформацією Одеської облради станом на сьогодні вже зроблено велику частину роботи, зокрема вже готові шлюзи та частина берегоукріплюючих конструкцій. Будівництво каналу в повному обсязі планується закінчити до кінця 2017 року.

Зазначимо, що в затвердженому Кабміном плані екологічних заходів фінансування цього проекту у розмірі 28 млн грн стояло пріоритетним пунктом. Проект фінансує Міністерство екології за кошти Євросоюзу, надані Україні в якості секторальної бюджетної підтримки. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua