Бути чи не бути членами ЄС і НАТО - наші суверенні рішення. Ніколи не приймемо, щоб Росія встановлювала червоні лінії для українського народу – Арсеній Яценюк на Ризькій конференції
субота, 16 жовтня 2021, 20:46

«Це Росія - це войовнича, агресивна, автократична, корумпована держава. Не можна допустити політику замирювання з нею. Це не та мова, яку розуміє російський президент», - заявив голова Київського Безпекового Форуму, Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк під час Ризької конференції у столиці Латвії 16 жовтня. 

Він взяв участь в дискусії “Росія на міжнародній арені”, де обговорювалися питання політики Заходу щодо РФ.

«Скажу від імені української держави як колишній Прем’єр-міністр, як Прем’єр-міністр воєнного часу:  Владімір Путін і РФ незаконно анексували Крим, він відправив війська в Донецьк і Луганськ - на схід України, кожного дня російські найманці та російські війська вбивають українських солдатів. Це реальність, в якій ми живемо», - наголосив Арсеній Яценюк. 

Російський режим підтримує убивць, заявив  він. «Що Росія робить у західному світі? Вони намагалися розхитати єдність між членами ЄС, корумпують політиків, організували низку кібератак по всьому західному світу. Вони намагаються підірвати демократію у західному світі. Вони повністю підтримують автократичні й тоталітарні режими - як от у Білорусі, Венесуелі, Сирії. Тож цей режим підтримує убивць». 

Він категорично не погодився із тезою, що Росія встановила червоні лінії «для так званих пострадянських держав». «Ми - не пострадянська держава, ми повністю незалежна і суверенна держава. І ми ніколи не приймемо того, аби хтось, в тому числі й Росія, встановлювали якісь безумні червоні лінії для українського народу. Бути чи не бути членами ЄС, бути чи не бути членом НАТО - це наші суверенні рішення». 

Він також розбив аргумент стосовно того, що «агресивна політика Росії», мовляв, не стосуються країн Балтії.

«Це не стосується країн Балтії тільки з однієї причини - бо вони є членами і ЄС, і НАТО».

Арсеній Яценюк заявив, що є категоричним противником будь-якої політики замирювання щодо Росії, «будь-яких голосів, які вже чути навіть серед країн-членів ЄС: більше співпрацювати, прокласти шлях до більш “зручної” політики стосовно Росії». «Це не та мова, яку розуміє російський президент», - підкреслив він.

«Нам потрібно встановити свої червоні лінії. Не такі червоні лінії, які встановлювалися, а потім завжди порушувалися. А ті основи, які необхідні, аби захистити демократію у світі. Що слабші ми, то сильнішими будуть автократи, як Путін», - підсумував Голова КБФ.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua