Бюджетне фінансування отримають лише ті установи, які виведуть свої землі з тіні, – Арсеній Яценюк (відео)
середа, 23 вересня 2015, 16:10

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова «допомогти знайти землі, які знаходяться в тіньовому обороті». Про це він заявив на виїзному засіданні Уряду в Полтаві в середу, 23 вересня.

Під час засідання Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк повідомив, що в Україні тіньовий оборот землі  - близько 1-1,5 мільйона гектарів: «Усе, що в державних підприємствах, - все в тіні».

Через таку ситуацію держава недоотримує, за його словами, 2 мільярди гривень.

Арсеній Яценюк підкреслив, що крім цих збитків держава втрачає і через несплачені податки, тіньові робочі місця: «Ці землі обробляються, але а ні територіальна громада, ні Державний бюджет нічого не отримують».

Зокрема, на засіданні Уряду йшлося про землі, які належать Академії аграрних наук. За словами Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка  Академія не виконала доручення щодо інвентаризації землі і «навіть не відповіла».

Глава Уряду підкреслив, що в наступний Державний бюджет фінансування академій може бути включено тільки в одному випадку: «виводите з тіньового обороту землю, активи, які вам належать, в тому числі і нерухомість - і це буде чесно і справедливо».

«Ми не можемо забирати у пенсіонера, лікаря і вчителя, віддавати на фінансування організацій, які мають тіньовий оборот, які мають тіньові доходи і які ще хочуть грошей з Державного бюджету. Це несправедливо і цього більше не буде», - підкреслив він і дав відповідне доручення Міністерству фінансів. 

«Легалізують доходи – отримають допомогу. Не легалізують доходи – ми легалізуємо їх з допомогою правоохоронної системи, і фінансування з бюджету вони не отримають», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua