Бюджетні пріоритети «Народного фронту» - нацбезпека, освіта, реформа МВС і підвищення соцстандартів, - Помазанов (відео)
четвер, 22 вересня 2016, 11:28

Під час розгляду проекту бюджету на 2017 рік парламентська фракція «Народний фронт» відстоюватиме наступні позицї: фінансування національної безпеки та оборони, продовження реформи МВС, реформування освіти та підвищення соціальних стандартів громадян.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Андрій Помазанов у середу в ефірі «5 каналу», коментуючи презентацію проекту Державного бюджету на 2017 Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

«У середу відбулася лише презентація Кабінетом Міністрів проекту Державного бюджету на 2017 рік, і тепер всі депутатські фракції та групи можуть працювати з документом на експертному рівні», - зазначив Андрій Помазанов.

«Що стосується нашої фракції, то, звичайно, ми вимагатимемо внесення до бюджету тих позицій, на яких ми зазвичай наполягаємо. Звичайно, перш за все, в бюджеті має бути відображене фінансування національної безпеки та оборони – як мінімум 5% ВВП, десь на рівні 129 млрд грн. Поки що ця норма присутня в Державному бюджеті, і ми наполягатимемо, щоб її жодним чином не змінювали і, думаю, що в цьому парламент буде єдиний та монолітний», - наголосив він.

Другим пунктом, на фінансуванні якого наполягатиме «Народний фронт», за словами депутата, є завершення реформування МВС.

«За півтора роки ми пройшли один етап – реформували Національну поліцію, а тепер маємо реформувати дільничних інспекторів, слідчих, збільшувати зарплати оперуповноваженим, які борються з бандитизмом, тому в бюджеті повинні бути однозначно передбачені кошти на ці реформи», - уточнив Андрій Помазанов.

Він висловив впевненість, що парламент однозначно погодиться збільшити фінансування МВС, оскільки в країні виникають питання, в тому числі у зв’язку зі скандальним законом, який отримав назву «закону Савченко», завдяки котрому на волю вийшло дуже багато рецидивістів, які скоїли тяжкі та особливо тяжкі злочини і 90% яких уже знову потрапили під слідство, а дехто повторно відбуває покарання.

«Ми не повинні допускати розвиток цього бандитизму, і я переконаний, що всі свідомі народні депутати, реформатори, які позиціонують себе як такі, які борються з бандитизмом та корупцією, підтримають подальше реформування органів внутрішніх справ», - наголосив представник «Народного фронту».

«Третє питання, на фінансуванні якого ми однозначно наполягатимемо, – це реформа освіти. І якщо в проекті бюджету за ініціативи Лілії Гриневич, яка є представником «Народного фронту» і обіймає посаду міністра освіти і науки, передбачено збільшення зарплат педагогічним працівникам на 30%, то ми будемо підтримувати це питання й наполягати, щоб воно було незмінним», - зазначив депутат.

«Четверте питання, на якому наполягатиме «Народний фронт» - це збільшення соціальних стандартів,  пенсій та зарплат до нормального рівня, який може бути в нашій державі», - додав він.

За словами представника «Народного фронту», необхідно також продовжити реформи, спрямовані на виділення субсидій, розпочаті Арсенієм Яценюком. 

«Ми знаємо, наскільки болюче це питання, і Володимир Гройсман як Прем’єр-міністр сьогодні наголошував, що нам треба не рефлексувати з приводу збільшення тарифів, а подивитися, яким чином буде продовжуватися політика надання субсидій, оскільки в минулому році вона була дуже ефективною, і це можуть підтвердити 6 млн господарств. Тому пан Гройсман сьогодні всіх заспокоїв, і я, в принципі, приєднуюсь до його думки, що давайте 15 листопада подивимось, як воно все буде працювати, а не будемо зараз вестися на заклики популістів про те, що нібито все пропало, і виводити людей на мітинги», - підсумував Андрій Помазанов.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua