Чекістські примари, яким ставлять пам’ятники в Росії, закликають нас бути пильними, - Арсеній Яценюк у День пам‘яті жертв політичних репресій
неділя, 16 травня 2021, 11:00

  

Сьогодні ми схиляємо голову перед пам’яттю розстріляних у катівнях НКВД, замордованих на Соловках і в Мордовії, вшановуємо полеглий цвіт української інтелігенції, духовенства, селян, робітників, - написав прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у День пам‘яті жертв політичних репресій.

«Ми добре бачимо, як ретельно зрощується на наших кордонах зловісне насіння, яке дало у 1930-ті кляті червоні й коричневі сходи: мілітарне затьмарення, культ дурної сили, презирство до людських прав, свобод і гідності. Чекістські примари, яким ставлять пам’ятники в Росії, закликають нас нічого не забувати і бути пильними», - підкреслив Арсеній Яценюк.

У День пам’яті жертв політичних репресій вклонімося і тим, з ким маємо честь бути сучасниками, «хто кинув виклик тоталітаризмові, вижив у жорнах його тюрем, пересилок й таборів, і до сьогодні лишається для нас взірцем бездоганної честі, глибокого сумління і громадянської зрілості», наголосив він.

«Велика дяка вам, дорогі й шановні Ольга Гейко, Микола Горбаль, Семен Глузман, Йосиф Зісельс, Мирослав Маринович, Микола Матусевич, Василь Овсієнко. Велика дяка і доземний уклін», - написав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua