Через блокування оборонних програм в армії виникли проблеми із боєприпасами та ремонтом техніки, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 17 травня 2016, 15:57

Через зупинку програм державного оборонного замовлення в українській армії виникли проблеми з ремонтом техніки, військових об'єктів, а кількість необхідних артилерійських боєприпасів катастрофічно зменшилась.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки та оборони Тетяна Чорновол під час брифінгу у парламенті, коментуючи блокування реалізації оборонних програм на суму 3,6 млрд грн.

"Це 2,2 мільярди незабезпечених видатків на виконання державного оборонного замовлення. 1,1 мільярд на ремонт військової техніки, а також 300 мільйонів видатків на забезпечення зв'язку та ремонт військових об'єктів", - повідомила вона.

"Наша обороноздатність зараз тримається на ремонті. Коли воююча країна не має коштів на озброєння - це нонсенс, це дика ситуація", - наголосила Чорновол і нагадала ситуацію, коли у  Дебальцево втратили десятки одиниць техніки лише тому, що не завелися двигуни.

Причиною зупинки програм державного оборонного замовлення народний депутат називає систематичне блокування у парламенті окремими депутатами ухвалення законопроекту про спецконфіскацію мільярдів екс-президента Януковича.

За її словами, у держбюджеті було закладено фінансування потреб Міноборони з цільового фонду, який мав наповнюватися за рахунок арештованих коштів режиму Януковича.

"Мова йшла про спрямування до бюджету більше 50 млрд гривень. Цього насправді б вистачило, аби забезпечити фінансування оборонних програм, особливо якщо порівняти, що для їх запуску потрібно усього 3,6 млрд гривень", - наголосила представник "Народного фронту".

"Але ми поступово долаємо цей саботаж, і є відчуття, що найближчим часом цей закон буде проголосовано в цілому і відповідні кошти потраплять до державного бюджету", - резюмувала Тетяна Чорновол.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua