Через непрацюючий реєстр е-декларацій у НАЗК необхідно провести кадрові зміни, - Олександр Дроздик (відео)
середа, 29 березня 2017, 12:15

Національне агентство із запобігання корупції не виконало свої функції щодо забезпечення роботи реєстру електронних декларацій та продемонструвало колективну безвідповідальність, тому необхідно ставити питання про зміну кадрів у НАЗК.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Олександр Дроздик сьогодні в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що такі ж проблеми із заповненням електронних декларацій масово виникали під час першої хвилі е-декларування восени 2016 році, і тоді всі сподівалися, що НАЗК усуне наявні недоліки.

Також, за його словами, тоді було з’ясовано, що програмний продукт для реєстру е-декларацій готувала маловідома компанія "Міранда", яка не мала до цього відповідного досвіду і вперше виконувала настільки масштабне завдання.

"Був скандал, але висновки з цього не зробили. На жаль, НАЗК, фактично, не виконало свої функції з цього приводу, у них було достатньо часу. І я не розумію, за що вони отримують зарплату. У них досить велика зарплата. Ми всі дивилися, як вони минулого року влітку по 100-200 тис грн собі нараховували премій. Ми знаємо, що у них десь по 40 тис грн зарплати і вони ще по стільки ж премій нараховують. За що? Незрозуміло. Тому що роботи ми не бачимо. Вони навіть реєстр не можуть зробити нормально, щоб він працював", - обурився народний депутат.

Олександр Дроздик наголосив, що, враховуючи критичну ситуацію, необхідно ставити питання про кадрові зміни у НАЗК.

"Колективний орган НАЗК не запрацював. Це називається колективна безвідповідальність", - підкреслив представник "Народного фронту".

Нагадаємо, сьогодні фракція "Народний фронт" оприлюднила заяву, в якій закликала Національне агентство із запобігання корупції взяти на себе відповідальність за непрацюючий реєстр декларацій та заспокоїти суб’єктів декларування, які не зможуть через збій роботи реєстру подати декларації у передбачений законом термін, що вони не піддаватимуться жодним переслідуванням.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua