Через окупантів Крим і Донбас на межі екологічної катастрофи, - Остап Семерак
четвер, 29 вересня 2016, 15:02

Україна задіює всі міжнародні інструменти для привернення уваги світової спільноти до екологічного стану на окупованих територіях.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак в інтерв’ю виданню "Ліга".

"Бачимо, що на територіях, непідконтрольних Україні, з’являються кар’єри, на яких видобувають вугілля в порушення всіх норм і стандартів, і ця шкода природні, на жаль, є непоправною. Забруднені і водні ресурсі. Скиди військової техніки впадають в ґрунтові води, в річки, а водоносна система України не підпорядковується військовим правилам. І якщо є лінія розмежування, то річка там не зупиняється, вона зайшла і вийшла, і понесла те, що вона несе", - сказав він.

Міністр повідомив, що на останній Асамблеї ООН з навколишнього середовища Україна ініціювала  ухвалення резолюції "Захист довкілля в районах, вражених збройними конфліктами", яка була підтримана багатьма країнами.

"Це був перший документ, який за останні 20 років привертає увагу міжнародної спільноти до захисту довкілля в зонах збройних конфліктів. В рамках його реалізації, ЮНЕП надаватиме допомогу таким країнам, зокрема в проведенні пост конфліктних оцінок довкілля та його відновлення", - зазначив Семерак.

Міністр переконаний, що недооцінювати підтримку міжнародних партнерів не потрібно.

"Коли закінчиться військовий конфлікт, а він точно закінчиться, ці резолюції будуть доказовими інструментами у вирішенні судових спорів. Тому це треба робити, і ми це робимо", - сказав Остап Семерак.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua