Через політичну корупцію в парламенті було зірвано оборонне замовлення, - Сергій Пашинський (відео)
середа, 14 вересня 2016, 17:12

Через політичну корупцію в парламенті було зірвано державне оборонне замовлення і програму модернізації Збройних Сил на 2016 рік.

Про це заявив заступник голови фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський в середу в ефірі «5 каналу».

«В бюджеті на поточний рік передбачалося витратити понад 6 млрд грн з фондів, утворених завдяки заарештованим коштам Януковича», - зазначив він.

За словами Пашинського, законопроект про спецконфіскацію, який дозволив би повернути вкрадені Януковичем та його оточенням кошти до Держбюджету, не було прийнято через позицію так званих "борців" з корупцією.

«Оточення Януковича – всі ці арбузови, курченки, клюєви, які зараз прекрасно почуваються на території РФ із вкраденими в України грошима, просто фінансують людей, яких називають грантожерами», - додав Сергій Пашинський.

Він наголосив, що попередній проект закону про спецконфіскацію, який розкритикували «Єврооптимісти», був майже один в один списаний з аналогічного закону Латвії, завдяки якому ця держава вже перевела в свій дохід 50 млн євро Сергія Арбузова.

«Щось я не чув заяв Євросоюзу про те, що це незаконно. Це – законно, оскільки такі закони є в кожній країні ЄС», - зауважив депутат.

Він висловив подяку міністру юстиції та прем’єр-міністру, які проявили ініціативу й розробили інший законопроект про спецконфіскацію разом з депутатами, фахівцями та експертами Європейського Союзу – в рамках цивільної конфіскації.

«За цим документом трохи довша процедура, але ми будемо його підтримувати, тому що кошти Януковича – я просто не знаю, кого ще треба переконувати в необхідності їх повернення державі, бо вони вкрадені в нас», - наголосив Сергій Пашинський.

«Є два варіанти: або ми їх повернемо державі Україна, або ту їх частину, яка зберігається за кордоном, буде повернуто в бюджет цих держав, а решта – у мене чітке враження, що вони собі вже намалювали реванш, їм треба перечекати лише пару років, а потім вони всі сюди повернуться, заберуть усі кошти назад, і знову почнуть нам розповідати про покращення життя. Так вони собі фантазують», - пояснив заступник голови фракції «Народний фронт». 

«Проведено величезну роботу. Я абсолютно переконаний, що цей закон має всі шанси бути ухваленим у парламенті. Я дуже погано собі уявляю, як люди, що живуть на гранти ЄС, не голосуватимуть за закон, який підтриманий Європейським Союзом, які ще аргументи знайде фракція «Самопоміч», щоб не голосувати за цей закон. Якщо «Єврооптимісти» – Лещенки, Найєми та інші відмовляться підтримати цей закон, їм треба називатися не єврооптимістами, а улюбленцями Курченка, Григоришина чи когось там іще», - підсумував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua