Через проблеми з фінансуванням військово-оборонного комплексу країна втрачає унікальних спеціалістів, - Пашинський (відео)
середа, 13 липня 2016, 17:35

Проблема з фінансуванням державного оборонного комплексу призвела до того, що у заводів уже кілька місяців немає замовлень, а люди, які там працюють, відчувають проблеми із заробітною платою.

Про це заявив під час засідання Комітету з питань національної безпеки і оборони представник “Народного фронту” Сергій Пашинський.

“У військово-оборонному комплексі України працює 100 тисяч чоловік, з травня практично вже немає замовлень. І це, повірте, не ті люди, які отримують по 70 гривень, щоб вийти під парламент, аби там по три години мітингувати”, - сказав Пашинський.

“Ми відродили військово-промисловий комплекс, однак, без позиції парламенту та активної позиції Уряду ми це можемо втратити”, - підкреслив голова Комітету з питань нацбезпеки.

Сергій Пашинський зауважив, що питанням недофінсування військово-обороних підприємств зацікавились російські вербувальники, які зараз переманюють спеціалістів на свою сторону.

“Відповідно, люди шукають собі роботу, бо у нас чимало юристів і економістів, а от фрезерувальників, інженерів і токарів обмаль. Ми їх познаходили і вони непогано працювали, але зараз ми їх можемо втратити”, - додав представник “Народного фронту”.

За словами голови Комітету з питань національної безпеки і оборони, запобігти цій проблемі могло би отримання коштів від спецконфіскації коштів Януковича, однак, його лобісти в парламенті уперто протидіють цьому.

“Фракція “Народний фронт” ставитиме це питання завтра, хоча, враховуючи, скільки коштів Янукович витратив на депутатів нашого парламенту, у мене песимістичні очікування”, - зауважив Пашинський.

Представник “Народного фронту” також зазначив, що альтернативні пошуки фінансування дефіциту оборонного замовлення, такі, наприклад, як надання державних гарантій, теж поки не знайшли підтримки відповідальних чиновників в Уряді. 

“Я прошу, як комітет, звернутися до Прем'єр-міністра, до Президента як Головнокомандувача, до Генерального прокурора - вивчити це питання, чому така ситуація. У міністра оборони, міністра фінансів треба запитати, чому така ситуація”, - резюмував Пашинський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua