Через вибухи на складах втрачено боєприпасів у сім разів більше, ніж використано в АТО, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 3 жовтня 2017, 17:11

За даними парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони, внаслідок вибухів на складах ЗСУ було втрачено боєприпасів у 7 разів більше, ніж використано українськими військовими в зоні проведення АТО.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол на брифінгу у Верховній Раді.

Вона повідомила, що до початку ранкового засідання парламенту в середу, 4 жовтня, представники профільного комітету відвідають найбільший склад ЗСУ в м. Ічня Чернігівської області для ознайомлення з умовами зберігання боєприпасів.

«Головне – це саме умови зберігання, бо за нормальних умов навіть у випадку пожежі або диверсії втрати боєприпасів не будуть значними», - наголосила депутат.

За словами Чорновол, кількість боєприпасів, які зберігаються на військових складах України з часів СРСР, є цілком достатньою за винятком декількох позицій. «Але якщо й надалі в такому ж режимі в нас відбуватимуться пожежі з втратами боєприпасів, може виникнути ситуація, про яку взагалі краще не говорити. Ми повинні зупинити розвиток подій, який мав місце в цьому році та в минулому», - заявила представник «Народного фронту».

«Члени нашого комітету будуть їздити, вони відвідають усі склади. Це дуже важливе завдання для нашої держави – забезпечити умови зберігання боєприпасів. Йдеться про сотні мільйонів і навіть мільярди доларів. А купувати боєприпаси за кордоном дуже дорого», - додала вона.

«Ми також маємо забезпечити максимальний захист від диверсій. У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким передбачається спеціальна перевірка СБУ тих осіб, які хочуть підписати контракт про прийом на військову службу. Тому що наразі Україна не захищена від диверсантів, які можуть підписати контракт з ЗСУ – будь-який ідейний сепаратист, маючи паспорт громадянина України, може прийти у військкомат і подати документи, вступити на військову службу, потрапити служити на склад і планувати диверсії», - повідомила депутат.

«Навіть така найменша дія, як спецперевірка СБУ, дасть нам достатній захист. Цей законопроект під час розгляду на комітету отримав підтримку представників усіх фракцій, окрім «Самопомочі», - підсумувала Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua