Чергові спроби бойовиків провести «вибори» на окупованій території Донбасу підтверджують їхнє прагнення зірвати Мінські домовленості, - Турчинов
п’ятниця, 10 липня 2015, 16:24

Секретар РНБО України, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов вважає, що заяви кремлівських маріонеток про проведення 18 жовтня "виборів" на окупованій території Донбасу підтверджують їх наміри зірвати мирний процес врегулювання ситуації в регіоні.

«Я вважаю, що це провокація тих, хто хоче зірвати мінські домовленості, хто хоче зірвати процес повернення окупованих територій під контроль нашої країни. Справа в тому, що за Мінськими угодами, вибори повинні пройти винятково за українським законодавством», - сказав Олександр Турчинов в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Крім того, за його словами, місцеві вибори мають відбутися відповідно до демократичних та європейських норм.

«Тобто для того, щоб в цьому регіоні пройшли вибори, там мають бути відсутні окупаційні війська. Кримський сценарій голосування під дулами російських автоматів - не пройде. Захоплені адміністративні приміщення мають бути звільнені, мають функціонувати українські партії та українські ЗМІ без обмежень», - додав Секретар РНБО.

Також, за його словами, за організацію і проведення виборів повинні відповідати органи української влади, які мають бути поновлені в цих районах. «Ось такий механізм, і тільки в такому форматі можна проводити вибори», - підкреслив Олександр Турчинов.

«Щодо їх виборчих потуг, то я хочу нагадати, що вони вже проводили «вибори, які ніким не були визнані і ні до чого не призвели. Заява про проведення фейкових виборів говорить про те, що вони відмовляються виконувати Мінські угоди. І цей черговий фарс призведе лише до затягування процесу нормалізації ситуації та реінтеграції цих районів в Україні. Це ще одна спроба російських маріонеток по команді Кремля фактично зірвати мирний шлях відновлення української влади на Донбасі», - резюмував Секретар РНБО.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua