Чим швидше голови ОДА забезпечать підключення до електронних сервісів, тим швидше громадяни отримають доступ до якісних послуг
субота, 3 жовтня 2015, 12:07

«Електронні сервіси – це боротьба з бюрократією і корупцією. Це найкращий шлях донести послугу до громадянина якомога швидше і якомога дешевше», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на презентації нового сервісу Мін’юсту в рамках робочої поїздки до Чернівців у суботу, 3 жовтня.

«Те, що зроблено Міністерством юстиції України за останніх півтора року в частині реальної боротьби з корупцією, дебюрократизації і дерегуляції - заслуговує на повагу і з боку іноземних експертів, і громадян країни, які, нарешті, отримали можливість не витрачати десятки днів, не платити хабарі, а просто через електронну систему по спрощеній моделі зайти і отримати будь-яку довідку чи відомості про реєстрацію», - зазначив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд тримає це питання на постійному контролі. Він нагадав, що минулого тижня голови Чернівецької, Запорізької, Хмельницької та Рівненської ОДА отримали догани і ще майже десять отримали попередження за зволікання з підключенням до електронних сервісів.

Глава Уряду повідомив, що сьогодні проведе розмову з цього питання з керівником Чернівецької ОДА: «Я перший зацікавлений в тому, щоб догани з цих керівників адміністрацій були зняті. Чим швидше вони підключаться до електронних сервісів, чим швидше громадяни Буковини, Запоріжжя, Хмельниччини, Рівного і інших областей, де йдуть певні процедурні зволікання з підключеннями, отримають доступ до цього сервісу».

«Для нас це вкрай важливо. Тому що це - відсутність корупції, відсутність черг і зволікання часу, це дешево для громадян країни, швидко. І через передачу цих функцій на місця місцеві бюджети отримають додаткові кошти - це ще одне джерело доходів для місцевих бюджетів», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua