Чорновол розкритикувала ініціативу "Батьківщини" не виплачувати грошову допомогу сім'ям загиблих, якщо військовий був без бронежилета (відео)
четвер, 22 червня 2017, 15:40

Народні депутати не повинні допустити ухвалення поправок до законодавства, запропонованих представником “Батьківщини” Альоною Шкрум, згідно з якими сім'ям загиблих на фронті не буде виплачуватися одноразова грошова допомога у разі, якщо військовослужбовець загинув без бронежилета.

Про це заявила член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, представник фракції “Народний фронт” Тетяна Чорновол під час брифінгу у парламенті.

Вона повідомила, що вчора Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони розглянув низку важливих законопроектів щодо оборонної галузі. У той же час, як наголосила народний депутат, наразі в інформаційному просторі поширюється “дуже багато фейків, брехні та маніпуляцій з боку народного депутата з “Батьківщини” Альони Шкрум, яка намагається лобіювати власний законопроект”.

Ми - всі свідомі депутати у цій Верховній Раді - не можемо пропустити той законопроект, який вона (Альона Шкрум) зараз лобіює. Головна причина полягає в тому, що у законопроекті №6268 (про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців. - Ред.), чим би він не прикривався, пані Шкрум проводить таку норму, що сім'ям загиблих на фронті не буде виплачуватися одноразова допомога, якщо, наприклад, загиблий був без бронежилета”, - пояснила парламентар.

В нинішніх умовах війни ми просто не можемо допустити, щоб була прийнята така норма, чим би вона не прикривалася, якими б благими цілями...”, - заявила Тетяна Чорновол.

Представник фракції “Народний фронт” також зауважила, що наразі до Верховної Ради подані альтернативні до законопроекту Альони Шкрум проекти законів, які пропонують дуже потрібні для країни речі, зокрема і щодо соціального захисту військовослужбовців.

Але пропустити таку норму, що ми не будемо платити сім'ям загиблих, якщо була порушена техніка безпеки і людина загинула без бронежилета, ми не можемо. Тому що тут є певні корупційні ризики”, - ще раз наголосила Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua