Децентралізація дає поштовх до динамічного розвитку громад, – Хвича Мепарішвілі
понеділок, 3 грудня 2018, 15:13

Народний депутат фракції "Народний фронт" Хвича Мепарішвілі під час засідання Ради регіонального розвитку Київської області заявив, що процес децентралізації є необхідним та надає поштовху динамічному розвитку громад.

Як повідомили в прес-службі обласної партійної організації, під час заходу, на якому були присутні керівництво області, голови районних рад та адміністрацій, мери міст та представники ЗМІ, обговорювалися нагальні питання життєдіяльності регіону, а також перспективний план розвитку Київщини на 2019-2021 роки. Зокрема, мова йшла про необхідність активізації реформи децентралізації, адже Київщина займає лише 23 місце в рейтингу областей щодо формування ОТГ.

"Процес децентралізації вкрай необхідний. Без впровадження реформи й надалі залишатимемося з розбитими дорогами, застарілими комунікаціями, неосвітленими вулицями. Натомість, об’єднавшись, громади отримають шанс стати справжніми господарями, самостійно вирішувати, куди спрямовувати кошти і як розвивати власні території. Наразі вже маємо чимало прикладів переваг та реальних змін у житті громад, які вони отримали в процесі об’єднання: від збільшення повноважень і зростання місцевих бюджетів до реалізації важливих інфраструктурних об’єктів", – наголосив під час виступу представник "Народного фронту".

З огляду на важливість реформи, Хвича Мепарішвілі закликав місцевих чиновників відкинути політичні амбіції та долучитися до процесу децентралізації. Водночас він висловив сподівання, що "найближчим часом на Київщині з’явиться багато громад, які своїми успіхами доведуть правильність обраного курсу на об’єднання".

"Ми маємо унікальну можливість перебудувати країну, зробити її по-справжньому європейською. Часу за зволікання немає", – резюмував парламентарій.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua