Депутат «Батьківщини» гальмує реформу публічного управління, - Олена Бойко
вівторок, 26 квітня 2016, 14:59

Представник фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олена Бойко звернулася до колег-парламентарів, громадськості, державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування щодо прискорення реформи публічного управління.

Про це вона написала сьогодні на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначила Олена Бойко, вже минуло більше року з того моменту, як прийнято у першому читанні законопроект №2489 «Про службу в органах місцевого самоврядування», однак, за її словами, досі це питання не виноситься на розгляд ні профільного комітету, ні навіть підкомітету.

«Вкотре звертаюсь публічно до керівника робочої групи Альони Шкрум (народний депутат, фракція «Батьківщина». – Ред.) з вимогою негайного розгляду питання на комітеті. 1 травня вступає в силу Закон України «Про державну службу». А нині чинний «Про службу в органах місцевого самоврядування» не буде з ним узгоджуватися: правовий колапс!», - заявила представник «Народного фронту».

Крім того, Олена Бойко закликала народних депутатів підтримати як нагальний законопроект №4526 «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про державну службу», оскільки від цього залежить хід реформи державного управління.

Вона зазначила, що законопроект №4526 покликаний унормувати технічні питання державної служби у галузевих законах відповідно до профільного закону «Про державну службу».

«Цей законопроект (№4526) підготовлено Урядом Яценюка та підтриманий новим Кабміном. Ми маємо сприяти реформі публічної служби як складової реформи державного управління», - наголосила народний депутат.

Крім того, парламентар повідомила, що є ряд законодавчих ініціатив щодо внесення змін до самого Закону України «Про державну службу».

«Серед них є нагальні проекти. Є і дискусійні. Але, на мою думку, ми маємо їх розглянути і прийняти рішення на комітеті. Від нашої оперативності та бажання сприяти реформі залежить, наскільки швидко бюрократична заскорузла система перетвориться на дієвий механізм державного управління», - резюмувала представник «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua