Депутат «Народного фронту» наполягає на розгляді законопроекту про економічну та політичну блокаду тимчасово окупованих територій (відео)
середа, 16 вересня 2015, 13:28

Народний депутат фракції «Народний фронт» Ігор Лапін наполягає на включенні до порядку денного законопроекту №2004а про внесення змін до закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України".

Даний законопроект спрямований на боротьбу з контрабандою та передбачає економічну та політичну блокаду Криму та окремих районів Донбасу.

Про це Ігор Лапін заявив під час брифінгу у парламенті.

Народний депутат наголосив, що, незважаючи на певне затишшя на Сході, в Україні досі триває війна і частина нашої території до сих пір окупована.

На його переконання, адекватним кроком у цій ситуації з боку держави є введення повної політичної та економічної блокади тимчасово окупованих територій.

«Я вважаю, що кордону між Україною і Кримом не існує, там йде лінія фронту. Тому питання єдине: або ми воюємо і відвойовуємо свою землю, або торгуємо і таким чином узаконюємо окупацію наших територій», - підкреслив Ігор Лапін.

Він зазначив, що згідно із законопроектом № 2004 а громадяни України матимуть право безперешкодного пересування через лінії розмежування з окупованими територіями, тоді як буде заборонено перевезення усіх товарів (окрім особистих речей) на ці території.

«Таким чином ми зможемо побороти контрабанду не на словах, а на ділі. І не буде у нас смертей героїв, які борються зараз проти контрабанди, оскільки буде повна заборона на переміщення товарів на окуповані території», -  зауважив народний депутат.

Представник фракції «Народний фронт» висловив занепокоєння, що законопроект № 2004а вже кілька місяців не виноситься на розгляд у комітетах та сесійній залі парламенту. Він закликав народних депутатів підтримати його ініціативу та проголосувати за цей закон.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua