Депутат від «Народного фронту» взяв зелену зону Чернігова під свій депутатський захист
четвер, 27 серпня 2015, 09:46

Народний депутат фракції «Народний фронт», заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олександр Кодола взяв під свій депутатський захист зелену зону міста Чернігів - Кордівку.

Як повідомили у прес-службі Чернігівської обласної партійної організації «Народного фронту»,  відтепер тут працює громадська приймальня депутата, де разом з громадськими активістами та небайдужими громадянами політик вже склав план дій щодо врятування «зелених легень» міста від забудови.

Коментуючи початок роботи виїзної громадської приймальні в Кордівці, представник «Народного фронту» повідомив, що він як заступник голови профільного комітету Верховної Ради, враховуючи столичний досвід боротьби із незаконними забудовами, запропонував план дій, який унеможливить забудову цієї зеленої зони міста на законодавчому рівні.

«Зокрема, мною підготовлено законопроект, який ще на кілька років продовжить дію мораторію на зміну цільового призначення рекреаційних ділянок, тобто зелених зон у містах», - повідомив депутат.

Як запевнив Олександр Кодола, ще одним кроком має стати сприяння надання статусу ботанічного заказника зеленій зоні Кордівки, яка належить до так званого Деснянського екологічного коридору та має увійти до Національного природного парку «Подесіння», створення якого підтримано Указом Президента України ще в 2008 році.

Він наголосив, що найближчим викликом громади Чернігова на сьогодні є недопущення продовження оренди земельної ділянки, на якій планується забудова. Це питання має розглядатися на найближчій сесії Чернігівської міської ради 28 серпня.

«Представники «Народного фронту»  у міській раді повністю підтримують ініціативу щодо відмови фірмі-забудовнику в оренді ділянки, - наголосив парламентар. - Упевнений, що небайдужі чернігівці докладуть усіх зусиль, щоб припинити незаконну забудову.

«Я також звернуся і до інших колег народних депутатів, яким не байдужа доля Чернігова, щоб об’єднати зусилля і зробити все можливе, аби ніхто не міг спокуситися вирубати «зелені легені» міста над  Десною», - резюмував Олександр Кодола.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua