Депутати "Батьківщини" демонструють примітивізм розуміння стратегії держуправління, - Олена Бойко
четвер, 3 березня 2016, 16:25

Деякі народні депутати демонструють примітивізм розуміння стратегії державного управління замість того, щоб демонструвати результати реальної роботи щодо реформування системи.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олена Бойко, коментуючи заяви члена фракції "Батьківщина" Альони Шкрум, в яких вона звинувачує Уряд у нібито "провалі реформи держуправління".

"Відверто дивує примітивізм розуміння стратегії державного управління від деяких молодих "реформаторів"… Коли ми говоримо про державне управління, розглядати його лише як діяльність Уряду, м’яко кажучи, примітивізм і нерозуміння системи як такої, що для народного депутата є неприпустимо", - сказала Олена Бойко.

Вона порадила Шкрум краще перевіряти інформацію перед тим, як когось у чомусь звинувачувати.

"Стратегія державного управління вже рік опрацьовується експертним середовищем, широкою громадськістю, зарубіжними партнерами. І якщо депутат профільного Комітету цього не знає – це не проблема Уряду, це проблема депутата", - наголосила Бойко.

Представник "Народного фронту" також висловила здивування, що попри критику Шкрум не спромоглася подати альтернативний законопроект щодо стратегії державного управління.

Крім того, вона зазначила, що депутат "Батьківщини" є головою робочих груп по законопроектах про держслужбу та службу в органах місцевого самоврядування. Проте, робоча група щодо доопрацювання законопроекту № 2489 "Про службу в органах місцевого самоврядування", який був ухвалений у першому читанні майже рік тому (23 квітня 2015 року), почала роботу лише у лютому 2016 року. Більше того, за словами Олени Бойко, на єдиному робочому засіданні цієї робочої групи було опрацьовано лише близько 20 правок з понад п’ятисот.

"Хто винен у неспроможності до реформи публічної служби, Альоно Іванівно? Шановні колеги! Досить гратись у політику, давайте працювати і, в першу чергу, починаймо кожен із запитання до себе: що я зробив(ла) для реформування системи державного управління, для держави?", - наголосила парламентар.

У свою сергу Міністр Кабінету Міністрів Ганна Онищенко зауважила, що народний депутат фракції "Батьківщина" Альона Шкрум є членом робочої групи з доопрацювання Стратегії держуправління (на її прохання), але "не зважаючи на письмові запрошення вона жодного разу не прийшла на зустрічі з іноземними експертами та не надала жодного коментаря чи конструктивної пропозиції до неї".

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua