Депутати мають прийняти закон, який дозволить заочно судити Януковича, - Вадим Кривенко (відео)
вівторок, 26 січня 2016, 16:06

Законопроект, який передбачає зміни до закону про судоустрій і який дозволить заочно судити злочинців, має бути прийнятий вже цього тижня.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Вадим Кривенко в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що відповідний законопроект написаний саме під Януковича та його оточення, яке знаходиться за межами України.

"Це буде значний крок в боротьбі з корупцією часів диктатора", - наголосив народний депутат.

"На жаль, ми не можемо домогтися від Росії видачі Януковича та ряду колишніх політиків із його наближеного кола, щоб провести судові процеси в Україні. Разом із тим, усі терміни спливають. Більше того, вони спливають і у наших європейських партнерів, і ми часто чуємо про зняття санкцій та арештів із майна Януковича та його олігархів. Щось треба робити з цим", - сказав Вадим Кривенко.

Народний депутат зазначив, що законопроект розглядали вже кілька разів, було враховано низку пропозицій народних депутатів.

Разом із тим, відповідаючи на питання журналістів щодо боротьби з корупцією, Кривенко наголосив, що потрібно розділяти реальну боротьбу та розмови про корупцію.

"Сьогодні тільки ледачий не бореться із корупцією. Будь-який громадський активіст чи політик, як тільки з’явиться у публічному просторі,  відразу заявляє, що скрізь корупція. Звинувачувати - це одна справа, інше - доводити до судових рішень", - резюмував Вадим Кривенко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua