Депутати «НФ» і активісти вимагають покарати Іванющенка за захоплення ринку «7-й кілометр» та фінансування тероризму (відео)
четвер, 15 жовтня 2015, 14:20

Народні депутати фракції «Народний фронт» Андрій Левус, Сергій Висоцький, Микола Величкович, Ігор Лапін та Володимир Соляр звернулися до Генеральної прокуратури з вимогою розібратися у причетності колишнього «регіонала» Юрія Іванющенка («Єнакіївського») до рейдерського захоплення і рекету на території одеського ринку «7-й кілометр».

Депутати прийшли сьогодні до ГПУ з вимогою відреагувати на офіційне звернення, підписане 25 парламентарями, і повернути підприємство законним власникам та вивести його діяльність з тіні.

За інформацією представників «Народного фронту», за отримані незаконним чином кошти з «7-го кілометра» Іванющенко фінансує сепаратистів на Донбасі та забезпечує «Сім’ю Януковича». В той же час до державного бюджету не потрапляє жодної копійки.

Також під стінами Генпрокуратури з аналогічними вимогами зібралися понад 300 підприємців, які працюють на «7-му кілометрі», а також активістів із ГО «Одеська обласна асоціація роботодавців Півдня України» та Громадської Ради підприємців Промтоварного ринку «7 кілометр».

Представники «Народного фронту» після спілкування з керівництвом ГПУ повідомили мітингуючим, що «заступник генпрокурора Юрій Столярчук дав слово, що справа рейдерського захоплення ринку Юрою «Єнакієвським» повертається із Одеської прокуратури до Головного слідчого управління, а також будуть підняті усі попередні кримінальні провадження щодо незаконного захоплення «7-го кілометру».

«Сьогодні буде проведена нарада у Генеральній прокуратурі України, де будуть підняті усі кримінальні провадження згідно «7-го кілометру», де будуть прийняті відповідні рішення, і найближчим часом ми матимемо чіткі уявлення, як нам діяти далі», - заявив народний депутат Андрій Левус.

Він також подякував підприємцям за активну позицію.

«Те, що ви сьогодні тут, це великий внесок, аби ця перемога сталася, адже є велике бажання у окремих чиновників – і в Києві, і в Одесі - цю справу тихенько поховати і забути, аби її навіть ніхто не піднімав», - сказав представник «Народного фронту».

У свою чергу народний депутат Ігор Лапін зазначив, що «усі – і активісти, і народні депутати, які направили звернення, – роблять велику справу, оскільки не дають замовчати низку кримінальних проваджень».

Мітингуючі та парламентарі мають намір відвідати сьогодні також СБУ, МВС і Державну фіскальну службу.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua