Депутати "Народного фронту" підтримали законопроект, який полегшить ведення бізнесу для українських фрілансерів та IT-компаній, - Михайло Хміль
четвер, 3 листопада 2016, 18:52

Ухвалення в цілому законопроекту №4496 (щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг) значно полегшить процедуру укладання контрактів на надання послуг між українськими громадянами та закордонними компаніями, що сприятиме створенню комфортного бізнес-клімату в Україні.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», секретар Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва Михайло Хміль, коментуючи відповідне рішення, яке сьогодні підтримали 270 парламентарів.

Він зазначив, що «Україні, рухаючись до Європи, слід приймати європейські правила гри, які існують для учасників бізнесу на їхньому ринку».

За словами Михайла Хміля, цей закон торкнеться тих суб’єктів господарської діяльності, які заводять валютну виручку в Україну.

«Раніше у нас була набагато складніша процедура заведення валюти в Україну, особливо, що стосується оформлення документів. В частині дерегуляції та створення комфортного, сприятливого бізнес-клімату – це якраз той закон, який активно підтримувала фракція «Народний фронт», і результатом наших наполягань стало прийняття його у другому читанні», - заявив народний депутат.

Він перерахував ключові положення цього закону, а саме: закон знімає необхідність паперових контрактів, які ускладнюють процес підписання угоди; допускає електронну форму укладення угод між учасниками ринку; знімає необхідність печаток і фізичних підписів контрактів, натомість запроваджує електронний підпис; запроваджує достатність інвойсу як первинного документу; забирає «такий архаїзм ведення бізнесу», як акт виконаних робіт.

«Це дуже прогресивний законопроект. Його підтримало велике коло громадських організацій, які сприяють, консультують, ведуть свою діяльність, супроводжуючи тих, хто надає певні послуги. В основному це є IT-компанії. Так само це стосується компаній, які надають інтелектуальний продукт у вигляді послуги», - пояснив парламентар.

При цьому, як зазначив народний депутат, з цього законопроекту були виключені пункти про надання транспортних послуг, аби запобігти фіктивному виведенню коштів за кордон (з огляду на специфіку таких контрактів та страхування транспортних послуг. – Ред.).

Як повідомив Михайло Хміль, за оцінкою експертів, сьогодні в Україні в IT-секторі офіційно працюють близько 40 тисяч осіб і ще стільки ж, напевно, задіяно в якості фрілансерів.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua