Депутати "Народного фронту" просять залишити субсидії працівникам державних підприємств, де є заборгованість із зарплат (відео)
середа, 5 вересня 2018, 13:08

Народні депутати фракції "Народний фронт" просять не позбавляти субсидій на газ працівників державних підприємств, які мають заборгованості із виплати зарплат.

Про це на брифінгу в парламенті заявили члени фракції "Народний фронт" Олег Медуниця і Тарас Кремінь.

"Майже 48% домогосподарств отримували субсидії. З квітня цього року Урядом був змінений такий порядок. Ми вважаємо його в деяких пунктах дискримінаційним. Тепер ті особи, які не отримують заробітної плати, будь-яких доходів, відповідно не сплачують податки на доходи фізичних осіб та в соціальні фонди, - позбавлені права на надання субсидій", - сказав Медуниця.

За словами представника фракції "Народний фронт", особливо прикро, що в категорію громадян, які залишилися без субсидій, потрапили громадяни, що працюють на підприємствах, але їм не нараховують зарплати і ці люди чекають рішень судів.

"Зараз починається опалювальний сезон, і люди позбавлені субсидій на послуги ЖКГ. У місті Суми на заводі "імені Фрунзе" працює майже сім тисяч людей, близько 3 600 з них отримують субсидії і можуть їх втратити. Ця проблема актуальна не лише для Сум. Саме тому група народних депутатів написала звернення до Уряду - із нового порядку надання субсидій цю норму виключити і повернути норму старої редакції ще Уряду Арсенія Яценюка", - підкреслив Медуниця.

Підтримав ініціативу і народний депутат від "Народного фронту" Тарас Кремінь, який звернувся до Прем'єр-міністра з проханням провести роботу з керівниками державних підприємств щодо вирішення заборгованості із зарплати.

"Як депутат-мажоритарник хочу навести приклад "Миколаївського суднобудівного заводу", який входить до складу концерну "Укроборонпром". Там є величезні проблеми по виплаті заробітної плати і є великий ризик, що велика кількість працівників можуть лишитися без зарплат. Це, в першу чергу, соціальний вибух. З іншого боку - можуть бути поставлені під ризик ремонт і будівництво нових військових кораблів. Я сподіваюся, що наше звернення не лишиться без уваги Уряду", - резюмував народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua