Депутати "Народного фронту": Розширення санкцій проти Росії - шлях до деокупації (відео)
четвер, 20 жовтня 2016, 12:37

Законопроект №5274 щодо розширення персональних санкцій проти осіб, які створюють реальні чи потенційні загрози національним інтересам, безпеці та територіальній цілісності України, дозволить краще протистояти агресії Росії та розпочати економічну деокупацію України.

Про це заявили на брифінгу в парламенті співавтори законопроекту, народні депутати фракції "Народний фронт" Микола Княжицький та Сергій Висоцький.

"Ми повернулися з відрядження до США, де мали цілу низку зустрічей, в тому числі з представниками Міністерства фінансів, щодо введення санкцій проти тих осіб, які скоїли злочини проти територіальної цілісності та підтримували тероризм, незалежно від їх громадянства", - сказав Княжицький.

"Відповідний законопроект №5274 ми з колегою Висоцьким та колегою Левусом зареєстрували в парламенті. Сподіваємося, Верховна Рада зможе поповнити той санкційний список, який затверджено, бо, з нашої точки зору, робота держави в цій сфері є незадовільною", - додав представник "Народного фронту".

У свою чергу народний депутат Сергій Висоцький зазначив, що після відставки Уряду Арсенія Яценюка увага до санкцій проти країни-агресора була знижена. Новий уряд переймається проблемами бюджету, проблемами пенсій та зарплат населення, однак, тема економічної війни, санкційної війни з Росією була незаслужено забута, тому парламент має взяти ситуацію в свої руки.

"Саме тому фракція "Народний фронт" ініціювала розгляд такого законопроекту. Вперше санкції, санкційна політика переходять на майданчик парламенту. Сподіваюсь, що парламент підтримає, і люди, які сприяли агресії та підтримували терористів і російську агресивну політику щодо України, - будуть внесені до санкційного списку, а виведення економічних коштів з України буде припинено. Це стане першим кроком до економічної деокупації", - резюмував Сергій Висоцький.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua