Депутати "Народного фронту" виступили на захист Київського обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського (фото)
середа, 13 грудня 2017, 12:42

Народні депутати фракції "Народний фронт" Тарас Кремінь та Хвича Мепарішвілі виступили на захист колективу Київського обласного академічного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського, який вже четверту добу голодує проти свавілля місцевих політиків.


Як повідомили у прес-службі обласної партійної організації "Народного фронту", акція протесту "саксаганців" розпочалася після того, як Київська обласна рада ухвалила рішення про відмову фінансувати театр в повному обсязі.

За інформацією прес-служби, проблеми з фінансуванням театру та виплатою заробітної плати працівникам тривають вже понад рік. Утім нинішня ситуація, за словами театралів, сягнула критичної межі.

"Сьогодні не тільки Біла Церква підтримує артистів, а і вся Київщина", – наголосив Тарас Кремінь під час спілкування з колективом театру в Білій Церкві.

У свою чергу Хвича Мепарішвілі назвав ситуацію, що склалася навколо обласного театру, неприпустимою, та закликав усіх, від кого залежить повноцінне функціонування єдиного професійного театрального закладу Київщини, якнайшвидше вирішити питання з фінансуванням.

"Це неприпустимі явища в цивілізованій країні, коли через політичні амбіції деяких депутатів потерпають митці сцени, чий талант добре знають та шанують  не лише мешканці Київщини, а й інших регіонів України", - висловив обурення депутат.

"Жахливо, що проблеми із невиплатою зарплат тривають близько півтора року. Асигнування на заробітні плати – це захищена стаття бюджету, отже, вона повинна бути виконана. Ми докладатимемо максимальних зусиль, аби відстояти законні права колективу та повноцінне функціонування театру", – наголосив представник "Народного фронту".

Хвича Мепарішвілі повідомив, що звернення "саксаганців" про сприяння у вирішенні ситуації з фінансуванням закладу буде направлено головам усіх фракцій парламенту. Якщо ж питання не вдасться вирішити в найкоротший термін, він ініціюватиме перед Кабінетом Міністрів надання Київському обласному академічному музично-драматичному театру імені Панаса Саксаганського статус національного, щоб його фінансування відбувалося з державного бюджету.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua