Депутати «Народного фронту» вшанували пам'ять жертв політичних репресій (фоторепортаж, відео)
неділя, 20 травня 2018, 14:59

У неділю на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», що на Київщині, вшановували пам'ять жертв політичних репресій.

У церемонії взяли участь і представники фракції «Народний фронт» - її керівник Максим Бурбак та народні депутати, зокрема Андрій Тетерук і Микола Княжицький.

Перший заступник керівника фракції НФ Андрій Тетерук зазначив, що «це місце начинене болем і смертю людей, які загинули від свавілля комуністичного режиму».

«По усьому світу зараз історики встановлюють кількість загублених життів, вона дорівнює близько 100 мільйонів. Коли ми оцінюємо події ХХ сторіччя, ми розуміємо, що нацизм і комунізм знищили людей більше, ніж війни і голод», - сказав Тетерук.

«Ми вшанували українців, розстріляних НКВДешними військами, поляків, які безневинно постраждали, та представників інших національностей, похованих тут. Ми не можемо допустити повторення цих сумних подій», - підкреслив народний депутат.

Андрій Тетерук також зазначив, що загроза тоталітаризму і репресій особливо гостро відчувається після чотирьохрічної війни із Росією на сході України.

«Я упевнений, що цей урок ми чітко вивчили. Ми знаємо, хто нам друг, а хто ворог, і належно готуємось до того, аби разом з друзями розбити ворога і припинити знищення української нації. Для цього ми щодня працюємо і в уряді, і в парламенті, скрізь», - резюмував перший заступник керівника фракції «Народний фронт».

Як відомо, Биківнянський ліс на Київщині – найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій. Там загинули письменники Михайль Семенко, Майк Йогансен, Вероніка Черняхівська, художники Михайло Бойчук, Микола Касперович, академіки Федір Козубовський, Петро Супруненко, митрополит УАПЦ Василь Липківський та десятки тисяч інших жертв сталінського «Великого терору» 1937-1938 років.

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua