Депутати не хочуть повертати до бюджету $1,3 млрд, які знаходяться на рахунках Януковича, - Сергій Пашинський (відео)
понеділок, 16 травня 2016, 12:40

Парламент має зайнятися рахунками екс-президента Віктора Януковича на суму 1,3 млрд доларів і повернути вкрадені кошти до Державного бюджету.

Про це на Погоджувальній раді заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

"Я хотів би звернутися до борців з офшорами. Може ви не знаєте, але лише на рахунках державного Ощадного банку на сьогодні із коштів Януковича нараховується сума в 1,3 млрд доларів, а це більше 30 мільярдів гривень. Я ні разу не чув на різних шоу, щоб хтось із цих захисників простого народу сказав хоч слово, що треба перерахувати ці кошти в бюджет. Що з цих коштів треба профінансувати державне оборонне замовлення, що ці кошти треба направити на підвищення соціальних стандартів", - наголосив Пашинський.

За словами голови комітету, складається враження, що "ці люди напряму зацікавлені в тому, аби Янукович і далі володів цими капіталами".

"Я ще раз підкреслюю, що 500 млн доларів там знаходяться лише готівкою і 850 млн - в цінних паперах, але до кінця року 600 мільйонів буде погашено", - сказав Пашинський.

"Люди добрі, якщо ми себе поважаємо, якщо ми дійсно парламент, а не піар-майданчик для демагогів і популістів, ми маємо поставити крапку в цьому питанні. Я підтримую співпрацю України з МВФ, але, вибачте, у нас цих коштів вкрадених могло би вистачити на наші потреби", - резюмував Сергій Пашинський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua