Депутати підтримали законопроект Андрія Парубія, що розблоковує процес обрання нового складу ЦВК (відео)
вівторок, 18 вересня 2018, 14:50

Верховна Рада підтримала законопроект Голови Верховної Ради, представника партії “Народний фронт” Андрія Парубія, який дозволить розблокувати процес обрання нового складу Центральної виборчої комісії.

Проект закону про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" №9090 за основу та в цілому підтримали 236 народних депутатів.

“Обрання нового складу Центральної виборчої комісії – це наша відповідальність і наше зобов’язання перед українською державою. Український парламент не міг допустити, щоб вибори президента України та вибори парламенту відбулися зі складом ЦВК, який був обраний в часи Януковича. Я впевнений, це спільне, солідарне зобов’язання Верховної Ради України та наша відповідальність перед українським суспільством”, - заявив Андрій Парубій, представляючи законопроект з парламентської трибуни.

Він нагадав, що дискусії та політичні перемовини щодо питання переобрання ЦВК тривають вже понад рік, саме тому він вирішив запропонувати “той варіант і той спосіб, який зможе об’єднати всі позиції в залі та відкриє шлях для обрання та оновлення Центральної виборчої комісії у четвер (20 вересня)”.

“Це проста річ – збільшення членів ЦВК з 15 до 17. Я вважаю, що цифри не мають жодного значення. Нам важливі в залі компроміс, щоб ми могли розв’язати дилему, коли в поданні є 14 кандидатур на 13 вакансій, та щоб усі фракції парламенту мали своє представництво (в ЦВК, - Ред.)”, - пояснив Андрій Парубій.

Як зауважив спікер парламенту, запропонований ним спосіб дозволяє “політично взяти на себе відповідальність і вирішити усі протиріччя”.

“Закликаю усіх до відповідальності, і впевнений, що Верховна Рада України ще раз продемонструє свою зрілість, відповідальність та високий рівень патріотизму. Закликаю усіх підтримати цей законопроект”, - звернувся голова Верховної Ради до народних депутатів перед голосуванням.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua