Депутати підтримали законопроект, який дозволить усунути проблеми мобілізації (відео)
вівторок, 18 жовтня 2016, 12:31

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №2985, що посилює ефективність мобілізації та роботи військових комісаріатів.

За проголосували 237 народних депутатів.

Як заявив під час виступу з трибуни народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, законопроект підсилює взаємодію органів місцевої влади з комісаріатами.

"Через деяку неточність формулювань в законі про військовий обов'язок виникла ситуація, що у всіх адміністративно-територіальних одиницях, де не існує військових комісаріатів, органи місцевого самоврядування роблять вигляд, що питання призову їх не стосуються. Через це фракцією "Народний фронт" був винесений законопроект, який уточнює закон про військову службу та зобов'язує органи місцевої влади співпрацювати з комісаріатами у питанні пошуку призовників: розсиланню повісток та іншої роботи", - зазначив Геращенко.

"Ще раз підкреслюю, справа захисту нашої держави - це справа рук цілого народу, і ніхто не має уникати цього обов'язку", - наголосив народний депутат.

У свою чергу співдоповідач законопроекту №2985, заступник керівника фракції "Народний фронт", Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський нагадав гіркий досвід весни 2014 року, коли Росія напала на фактично обеззброєну Україну, в якій були відсутні не лише боєздатні частини та адекватна система зброї, а й відсутні мобілізаційні можливості.

"На той момент мобілізаційна система була фактично знищена, частину військкоматів  деякі реформатори навіть продали в приватні руки, і саму технологію мобілізації першої хвилі ми зустріли з колосальними проблемами", - заявив Пашинський.

За його словами, ухвалення закону №2985 дозволить усунути проблеми мобілізації.

"У нас уже створена нова система мобілізації. Сподіваюсь, сьогодні ми проголосуємо електронний реєстр військовозобов'язаних, і в рамках цієї системи, ми покращимо роботу військкоматів у разі широкомасштабної агресії", - резюмував Пашинський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua