Депутати повинні підтримати законопроект про підвищення мінімальної заробітної плати, - Людмила Денісова (відео)
вівторок, 6 грудня 2016, 13:14

Комітет ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендуватиме Верховній Раді голосувати за законопроект №5130 (щодо підвищення мінімальної заробітної плати та страхових виплат) із врахуванням правок комітету для того, щоб дати можливість ухвалити Державний бюджет на 2017 рік.

Про це заявила Голова Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, народний депутат фракції «Народний фронт» Людмила Денісова у вівторок під час інтерв’ю  журналістам.

«Ми дійшли згоди запропонувати Верховній Раді, якщо будуть голоси, проголосувати з правками комітету за законопроект №5130 (щодо підвищення мінімальної заробітної плати та страхових виплат) не тільки за основу, але й в цілому для того, щоб дати можливість прийняти Державний бюджет на 2017 рік», - повідомила Голова комітету.

Вона наголосила, що буде підвищена заробітна плата всіх працівників бюджетної сфери, які на сьогодні отримують менше, ніж 3200 гривень. За підрахунками, загалом будуть підвищені зарплатні 1 млн 100 тис бюджетникам.

Так, за її словами, перший тарифний розряд, за яким розраховується оклад для працівників бюджетної сфери (вчителів, лікарів, працівників культури та соціальної сфери), буде підвищено з 1335 до 1600 гривень.

«Є формула: наприклад, 1,9 від першого тарифного розряду, потім вже на нього нараховуватимуться доплати і надбавки», - пояснила Людмила Денісова.

Таким чином, за її словами, з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата становитиме не менше, ніж 3200 гривень.

«Народний фронт» наполягав, щоб, перш за все, вчителям підвищили заробітні плати. І для того, щоб дійсно їх підвищити, треба було змінити їх тарифну сітку. І ми вчора домовилися з Прем’єр-міністром, що можливо вже завтра, якщо буде згода інших урядовців, буде прийнята інша тарифна сітка для вчителів», - заявила вона.

Як пояснила Людмили Денісова, «на сьогоднішній день вчителю без категорії нараховується заробітна плата згідно з восьмим тарифним розрядом, тепер (після змін. – Ред.) він буде отримувати зарплатню по десятому тарифному розряду».

«Тобто нарахована заробітна плата вчителя збільшиться майже на 30 %. І він буде отримувати, наприклад, 6 400 гривень», - підкреслила народний депутат.

Народний депутат висловила сподівання, що всі закони, по’вязані з Державним бюджетом, а також власне сам головний кошторис України будуть ухвалені вже найближчим часом.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua