Депутати пропонують націоналізувати "Зеонбуд" через загрозу нацбезпеці
п’ятниця, 4 грудня 2015, 12:10

Члени міжфракційного об’єднання "Депутатський контроль" Геннадій Кривошея ("Народний фронт"), Олександр Опанасенко і народний депутат Єгор Соболєв (обидва "Самопоміч") зареєстрували у парламенті законопроект №3575 про націоналізацію провайдера цифрового телебачення ТОВ "Зеонбуд".

Як відзначають парламентарі, "Зеонбуд" – єдине підприємство, що розповсюджує телевізійні послуги у цифровому форматі.

У пояснювальній записці до законопроекту наголошується, що монополіст використовує своє становище для незаконного збагачення та створює загрозу безпеці України, неконтрольовано змінює цінову політику, заручниками якої стали як пересічні українці, так і медіасфера.

Депутати підкреслюють, що безконтрольно завищуючи тарифи, товариство відключило 11 телерадіоорганізацій, які не змогли витримати фінансового навантаження.

"За умовами ліцензії, "Зеонбуд" повинен був забезпечити 95 громадян цифровим телебаченням та безкоштовним доступом до нього. Натомість цифровий сигнал кодується, що є порушенням конституційних прав громадян", - зазначають вони.

Народні депутати також вважають становище "Зеонбуду" загрозою національній безпеці.

"Цим провайдером насправді володіє кіпрська офшорна компанія "Планбрідж лімітед". Є інформація, що за нею стоїть "Сім’я" Віктора Януковича. Це пряма загроза інформаційній безпеці України. Одним натисканням кнопки оточення екс-президента може, до прикладу, відключити у певному регіоні всі українські канали. Тому вкрай важливо націоналізувати "Зеонбуд" та захистити країну від інформаційних атак", – зазначає співавтор законопроекту, член "Народного фронту" Геннадій Кривошея.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua