Депутати пропонують святкувати Різдво разом з усім світом (відео)
середа, 7 грудня 2016, 13:45

Група народних депутатів пропонує Верховній Раді встановити святкування Різдва Христового 25 грудня і зробити його вихідним днем, як це робить увесь цивілізований світ, при цьому 7 січня також залишиться святковим днем.

Автори законопроекту підкреслюють, що це дозволить створити рівні умови для всіх віруючих, які відзначають Різдво за Юліанським чи Григоріанським календарем.

"Значна кількість віруючих України відзначає це релігійне свято в інший день, ніж визначений на законодавчому рівні як вихідний день. Крім цього, загалом у світі більшість християнських церков відзначає Різдво Христове саме 25 грудня. Для багатьох українців така дата також є прийнятною з огляду на оптимізацію святкування релігійного свята Різдва Христового, що супроводжується постом, та світського – Нового року", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Один із співавторів законопроекту, народний депутат фракції "Народний фронт" Павло Унгурян наголосив під час брифінгу, що святкування Різдва 25 грудня є "виявом поваги до багатоконфесійної, багатонаціональної держави Україна".

За словами Павла Унгуряна, 30% українців святкують Різдво саме 25 грудня.

"Проконсультувавшись з усіма членами Всеукраїнської Ради Церков, ми вийшли на цей законопроект для того, щоб він об'єднував Україну, щоб Україна святкувала Різдво Христове з усім світом", - наголосив Унгурян.

У свою чергу інший співавтор законопроекту, народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Княжицький додав, що українці різних конфесій мають однакове право святкувати Різдво Христове, навівши приклад порозуміння в середині ВРЦ.

"У нас працює Всеукраїнська Рада Церков, де абсолютно спокійно між собою домовляються християни різних конфесій: протестанти, православні, греко-католики, там є мусульмани та іудеї. Сила цієї організації в тому, що шанується право і віра кожного", - наголосив народний депутат. 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua