Депутати "провалили" голосування за закон про боротьбу з організованою злочинністю (відео)
вівторок, 17 травня 2016, 12:19

Народні депутати "провалили" голосування за законопроект "Народного фронту", який дозволив би притягати до кримінальної відповідальності так званих "злодіїв в законі" і ефективно боротися зі злочинними угрупованнями.

"За" проголосували лише 178 народних депутатів. Таким чином законопроект вважається відхиленим.

Під час обговорення документу співавтор законопроекту, народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко наголосив, що станом на сьогодні в законодавчій сфері відсутній термін "злодій в законі", через що таких осіб практично неможливо притягнути до відповідальності.

"Як правило, вони особисто не здійснюють жодних правопорушень, але керують діяльністю злочинних угруповань", - додав він.

За словами представника "Народного фронту", група депутатів розробила законопроект, який дозволить ідентифікувати і ввести до законодавчого поля термін "злодій у законі" і таким чином забезпечити притягнення таких осіб до кримінальної відповідальності.

"Це дозволить підвищити безпеку громадян в Україні", - наголосив Антон Геращенко.

Він нагадав, що в Грузії після зміни влади в 2003 році було запроваджено аналогічне законодавство, яке дозволило ліквідувати засилля "злодіїв в законі", котрі згодом перебралися в Україну, де з ними змушені боротися наші правоохоронні органи.

"Однак чинне законодавство дозволяє хіба що депортувати їх за кордон", - зазначив народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua