Депутати провалили законопроект "Народного фронту" щодо обмеження використання медійної продукції держави-агресора (відео)
четвер, 6 жовтня 2016, 15:10

Народні депутати відмовилися підтримати законопроект "Народного фронту", спрямованого на захист національної безпеки України в інформаційній сфері шляхом обмеження використання медійної продукції держави-агресора.

Після кількох спроб повернути законопроект №4303 на доопрацювання до комітету чи ініціатора законодавчої ініціативи він був відхилений у зв’язку з недостатністю голосів.

Голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький, представник фракції "Народний фронт" та один з авторів цього законопроекту, виступаючи з парламентської трибуни перед голосуванням, наголосив, що "цей проект закону встановлює обмеження щодо здійснення гастрольних заходів гастролерів, пов’язаних з державою-агресором, а також участі у театральних постановках осіб, пов’язаних з державою-агресором; встановлює додаткові умови щодо видачі прокатних посвідчень на фільми, за участі фізичних осіб – резидентів держави-агресора, а саме надання такими особами заяви про засудження окупації території України державою-агресором".

Також законопроектом пропонувалося встановити додаткові обмеження щодо трансляції музичних творів, вперше оприлюднених після 1-го січня 2014 за участі осіб, пов’язаних з державою-агресором, а також - обмеження щодо ретрансляції на території України програм телерадіоорганізацій, які підпадають під юрисдикцію держави-агресора.

"Зрозумійте біль і тривогу українських артистів, які не мають змоги виступити, наприклад, в Жовтневому палаці, де ми не створили Музей Майдану, але де виступають російські антрепризи з акторами, які закликають до порушення нашої територіальної цілісності", - наголосив Княжицький.

"Ми маємо бути послідовними в нашій позиції. Якщо ми це зробимо, то у нас є великий шанс відродити велику українську культуру, врятувати її від того колоніального ярма, "валуєвських" указів (про заборону української мови. – Ред.) та інших заборон, які протягом століть обмежували наш розвиток. Якщо ми захистимо український театр і українську музику - майбутні покоління і наші діти подякують нам", - заявив представник фракції "Народний фронт", закликаючи колег підтримати законопроект у першому читанні із можливістю внесення подальших правок.

У той же час, відповідаючи на закиди противників цього законопроекту, Микола Княжицький зауважив, що він не стосуватиметься тих російських діячів культури, які хоча б раз публічно, у пресі підтримали територіальну цілісність України, як наприклад, Андрій Макаревич, Лілія Ахеджакова та інші.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua