Депутати від «Народного фронту» ініціювали вирішення проблеми незаконного видобутку піску на Житомирщині
субота, 16 грудня 2017, 16:14

У Житомирській ОДА відбулася нарада щодо незаконного видобутку піску в області. Участь в обговоренні взяли депутати фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Павло Дзюблик та Вадим Кривенко.

Про це повідомили в прес-службі обласної партійної організації.

Під час обговорення факторів, які сприяють розкраданням надр з боку недобросовісних підприємців, парламентарії вказали на прогалини у чинному законодавстві. Зокрема, за незаконний видобуток корисних копалин місцевого значення, а саме – піску, глини та суглинку, правопорушник притягується всього лише до адмінвідповідальності. Проте, за словами Павла Дзюблика, у Верховній Раді зареєстровано законопроект, ініційований ним, який покликай внести зміни у цю міру покарання.

«На жаль, є прогалини у чинному законодавстві щодо незаконного видобутку корисних копалин саме місцевого значення. За це правопорушення загрожує лише адміністративна відповідальність, а це, якщо я не помиляюсь, 170 грн. Тож мною і групою депутатів був розроблений законопроект (№7298) і ним передбачається введення кримінальної відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин місцевого значення», – зазначив Павло Дзюблик.

Ще одним бар’єром до врегулювання питання незаконного видобутку піску, за словами парламентаря, є мораторій на перевірки підприємств.

«Ще одним негативним моментом є мораторій на проведення перевірок. Але, як я розумію, то вже є напрацювання щодо спільних перевірок екологічної інспекції разом із Держгеонадрами. Тож, на мою думку, це допоможе вплинути недобросовісних підприємців, які зловживають тими прогалинами у законодавстві», – додав Павло Дзюблик.

До дискусії долучилися не лише представники відповідних управлінь та служб, але й представники суб’єктів господарювання.

«Ми тільки «за» будь-який бізнес. Більш того, ми готові допомогти бізнесменам. Ми також готові втручатися у питання можливого зниження податків для бізнесу, аби підприємства могли розвиватися та створювати робочі місця», – сказав, у свою чергу, Вадим Кривенко.

Водночас він наголосив, що влада готова підтримувати виключно легальний бізнес.

У підсумку наради було вирішено протягом 10 робочих днів створити робочу групу, яка продовжить вивчати та аналізувати проблему незаконного видобутку піску в області. Зокрема, проведе інвентаризацію усіх родовищ; проаналізує на наявність дозвільних документів суб’єктів господарювання тощо.

Народні обранці, у свою чергу, будуть активно сприяти врегулюванню питання саме на законодавчому рівні та у налагодженні діалогу між Міністерством екології, відповідних державних структур та областю.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua