Депутати, які блокували спецконфіскацію коштів Януковича, наразі блокують зміни до бюджету, - Тетяна Чорновол (відео)
четвер, 13 липня 2017, 15:13

Народні депутати, які наразі блокують трибуну парламенту, щоб завадити внесенню змін до Державного бюджету, так само блокували спецконфіскацію вкрадених Януковичем грошей.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол на брифінгу в парламенті.

«Те, що зараз відбувається у Верховній Раді, можна назвати великим злочином, спрямованим проти одного: завадити розподілу грошей, вилучених у Януковича шляхом спецконфіскації», - зазначила народний депутат.

За її словами, бюджетний комітет уже погодив законопроект щодо розподілу цих коштів. Представник «Народного фронту» нагадала, що йдеться про суму понад 30 млрд грн.

«Це – в першу чергу статті розвитку, зокрема в оборонній сфері. Тобто, не проїдання, а озброєння, система будівництва доріг в Україні, розвиток сільської медицини, облаштування кордону з Росією та інше», - уточнила Тетяна Чорновол.

«Зрозуміло, якщо зараз ми не проголосуємо, - голосування буде перенесено на вересень. Це означає, що держава просто не встигне ефективно використати ці гроші. Це, в свою чергу, означає, що вони так і залишаться на рахунках. І саме цього намагаються добитися особи, які наразі блокують розпис коштів, оскільки якщо ці кошти залишаться в бюджеті й не будуть використані, вони підуть на погашення зовнішніх державних зобов’язань України», - наголосила депутат.

Вона пояснила, що свого часу Янукович, легалізуючи корупційні мільярди, ішов двома шляхами: купував облігації внутрішньої позики, які заарештовано на рахунках Ощадбанку й спрямовано до Державного бюджету, та єврооблігації, які Україна саме в цьому році має погасити.

«Краса гри Януковича в тому, що він хоче отримати в якості погашення єврооблігацій ті кошти, які в нього конфіскували в Україні. Тобто, це величезний ляпас тим, хто працював для конфіскації цих грошей в Януковича, аби пустити їх на розвиток України», - підсумувала Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua