Депутати, які не голосували за закон про спецконфіскацію, повинні пояснити українським громадянам чиї інтереси вони відстоюють, - Андрій Тетерук
п’ятниця, 9 грудня 2016, 11:23

Народні депутати, які не голосують за закон про спецконфіскацію, повинні пояснити свою позицію усім громадянам України, чому вони не хочуть повернути вкрадені Януковичем та його оточенням кошти до Державного бюджету.

Про це заявив перший заступник фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук під час інтерв’ю журналістам, коментуючи вчорашній провал ухвалення проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів (№5142).

«Вчора був завалений дуже важливий законопроект, який би допоміг посилити нам обороноздатність і відновити справедливість. Мені дуже шкода, що в нашому залі знаходяться народні депутати, які меркантильні інтереси окремих фізичних осіб на кшталт Януковича і його оточення ставлять вище, ніж інтереси громадян України в цілому і нашої держави», - обурився парламентар.

Як наголосив Андрій Тетерук, цей законопроект «є цілком зрозумілим, а всі неузгодженості були вже давно усунуті».

«Ми вбачаємо тут (в провалі голосування. – Ред.) лише або особисту зацікавленість, або роботу на якісь інші інтереси, окрім українських. Тому питайте у цих народних депутатів, які не голосують, хай вони пояснюють свою позицію, чому вони не хочуть повернути вкрадені з бюджету кошти? Які у них з цього приводу думки? І хай вони пояснюють не тільки своїм виборцям, але й всім громадянам України. Це є надзвичайно важливим», - звернувся  перший заступник фракції «Народний фронт» до журналістів.

При цьому Андрій Тетерук зауважив, що фракція «Народний фронт», яка послідовно виступає за необхідність прийняття закону про спецконфіскацію, перед кожним голосуванням за нього «закликає усіх розумних народних депутатів долучитися до роботи над цим проектом, зокрема вносити свої конструктивні правки».

«Всі, хто хотів, могли внести свої необхідні правки до законопроекту. На жаль, такого не відбувається», - додав парламентар.

У той же час Андрій Тетерук висловив сподівання, що народні депутати все ж таки знайдуть компроміс щодо законопроекту про спецконфіскацію, який є бюджетоутворюючим, та ухвалять його до кінця поточного року.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua