Депутати, які провалили спецконфіскацію, діяли в інтересах Януковича, - Олег Медуниця (відео)
четвер, 16 червня 2016, 13:52

Непідтримка включення до порядку денного сесії законопроекту № 4811 щодо цивільної конфіскації активів Януковича є "ганебною подією сьогоднішнього засідання Верховної Ради", яка є вигідною для екс-президента-втікача та його оточення.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань бюджету Олег Медуниця під час брифінгу у парламенті.

Зокрема, він зауважив, що оскільки ухвалення цього закону було і є принциповою вимогою фракції "Народний фронт", після сьогоднішнього провалу включення його до порядку денного, "фракція відмовляється у подальшому голосувати за будь-які інші законопроекти до з’ясування ситуації".

"Закликаємо наших колег по демократичній коаліції підтримати все ж таки цей закон", - звернувся він до парламентарів.

"Прикро було спостерігати, як опозиціонери мало мозолі не набили на руках, плескаючи тим, хто виступав проти цього закону", - сказав Медуниця.

"Очевидно, що це вигідно Януковичу та його оточенню, оскільки ці кошти без цього закону неможливо конфіскувати. В іншому випадку (у разі ухвалення законопроекту. – Ред.) процес конфіскації був би швидкий, ці кошти потрапили б у Спеціальний фонд Державного бюджету і потім могли би бути використані для придбання нового озброєння для української оборонної галуз", - наголосив народний депутат.

У той же час Олег Медуниця зауважив, що фракція "Народний фронт" сьогодні в черговий раз продемонструвала свою державницьку позицію, підтримавши дуже важливі законопроекти, зокрема, проект закону № 3822-д щодо збільшення контенту українською мовою в радіоефірі, а також постанову про звернення Верховної Ради до Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні № 4793, яка зможе об’єднати усіх православних вірян нашої країни.

Народний депутат нагадав, що саме фракція "Народний фронт" була ініціатором першого закону про квоту для українських пісень в радіоефірі, та подякував усім колегам, які долучилися до розробки компромісного закону та проголосували за нього. 

"Це був важкий шлях. Але тепер ми, нарешті, починаємо дерусифіковувати наш радіо- й інформаційний простір, завдяки прийняттю цього закону (№ 3822-д)", - резюмував він.

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua