Депутати з оточення Януковича чинять спротив судовій реформі, - Леонід Ємець (відео)
вівторок, 20 червня 2017, 11:16

Окремі народні депутати, які очолювали парламентські комітети чи працювали в Адміністрації президента часів Януковича, сьогодні чинять спротив судовій реформі та намагаються зберегти стару корупційну систему судочинства.

Про це заявив представник фракції “Народний фронт”, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець в інтерв'ю журналістам.

Нам треба приймати комплексний закон про Конституційний суд. На жаль, окремі народні депутати, які бажають, щоб збереглася стара система судочинства, чинять усілякі перепони судовій реформі. І ми потребуємо додатково декілька голосів для того, щоб громадяни могли отримати право на конституційну скаргу”, - сказав народний депутат.

За його словами, найбільший спротив судовій реформі чинять “ті народні депутати, які очолювали комітети за часів президентства Януковича, які працювали в Адміністрації президента Януковича, ті, хто, по суті, формував той склад суддів, який наразі реформується”.

Вони хочуть, щоб їх ставленики залишилися на своїх місцях, бо вони зобов'язані, бо вони пов'язані круговою корупційною порукою, і судова реформа ламає цей корупційний механізм. Тому вони роблять все для того, щоб зупинити судову реформу на рівні своїх представників в органах, які здійснюють добір суддів, так і безпосередньо у Верховній Раді, користуючись своїм мандатом, своїм правом народного депутата підтримувати або не підтримувати окремі законодавчі ініціативи”, - наголосив Леонід Ємець.

Хоча вимога українського народу дуже проста — чесний, справедливий суд. І судова реформа має бути завершена. Тому що те, що є зараз — це є наслідки того режиму, це аж ніяк не є чесним і справедливим судом”, - підсумував парламентар.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада розглядає декілька проектів законів про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів, мета яких - нормативно врегулювати процесуальні механізми, які мають забезпечити ефективний, справедливий, неупереджений та своєчасний захист прав і свобод особи в суді.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua