Депутати допомогли Міноборони заощадити 228 млн грн на тендерних закупівлях, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 14 липня 2015, 17:17

Завдяки співпраці народних депутатів – членів Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони з Тендерним комітетом Міністерства оборони вдалося заощадити понад 228 млн грн на тендерних закупівлях для армії.

Про це заявила член Комітету, народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол під час брифінгу у парламенті.

Вона зазначила, що співпраця народних депутатів з Тендерним комітетом Міноборони почалася після того, як у квітні цього року парламентарі отримали інформацію про те, що міністерство закупило паливо по завищеним цінам.

«Тоді вдалося добитися успіху. Спільними зусиллями ми провели переговори з постачальниками паливних продуктів, були укладені додаткові угоди, і ціни були знижені. В результаті держава зекономила 123 млн грн тільки на закупівлі паливних матеріалів», - розповіла Чорновол.

Народний депутат зауважила, що таких гарних результатів вдалося досягти завдяки тому, що в одному випадку, наприклад, була прибрана корупційна складова, в іншому - зруйнована монополія та введені нові учасники тендерів.

Тетяна Чорновол продемонструвала звіт Тендерного комітету за період від початку травня по кінець червня ц.р., в якому, зокрема, зазначається, що під час закупівлі літніх костюмів для армії вдалося знизити ціну на 14 млн грн, медичних виробів – на 10 млн грн., палива для реактивних двигунів – на 73 млн грн тощо.

Крім того, Чорновол повідомила, що вона брала участь в ініціативі щодо введення додаткових продуктів харчування у загальновійськову норму.

За її словами, завдячуючи зусиллям в тому числі народних депутатів, вдалося домовитися з постачальниками продуктів про зниження вартості харчування за два місяці з 60 млн грн до 15 млн грн за рахунок рентабельності.

«Ми ведемо переговори з постачальниками і розповідаємо, що недобре заробляти на війні, особливо в тих умовах, коли півкраїни у нас є волонтерами і з власних бюджетів - далеко не завжди великих - годують армію», - наголосила Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua