Депутати фракції «Народний фронт» оголосили про створення міжфракційного об'єднання «Контрабанда-Стоп» (відео)
четвер, 16 липня 2015, 11:52

Народні депутати фракції «Народний фронт» Ігор Гузь та Олександр Кодола заявили про створення міжфракційного депутатського об'єднання «Контрабанда-Стоп'', яке має на меті запровадити громадський контроль за роботою українських митниць, сприяти їх реформуванню та викорінити корупцію.

Про створення об’єднання депутати оголосили сьогодні на брифінгу у Верховній Раді.

За їх словами, до об'єднання уже увійшло 13 народних депутатів з різних фракцій.

«Поза українським бюджетом йдуть десятки мільярдів у кишеню тих, хто звик так заробляти. Тому треба зробити все можливе, застосовуючи депутатські механізми впливу, аби усувати такі явища», - наголосив народний депутат Ігор Гузь.

За його словами, міжфракційне об'єднання «Контрабанда-стоп» виступає за прозоре призначення голів митниць шляхом відкритого конкурсу.

«На жаль, сьогодні ми спостерігаємо непрозорі схеми призначення людей на митниці, в тому числі наближених до представника колишнього режиму - Калетника та людей з Партії регіонів», - повідомив депутат.

За словами Гузя, він та його колеги планують найближчим часом запросити в Україну польського політика Збігнєва Буяка, який займався питаннями реформування польської митниці.

Представник «Народного фронту» також повідомив, що уже є перші результати роботи об'єднання «Контрабанда-стоп».

«Я неодноразово у виступах з трибуни наголошував, що Роман Насіров не виконує букву закону. Ще 5 травня він був призначений головою ДФС і не склав депутатський мандат. І от буквально вчора, за повідомленням ЗМІ, Насіров написав заяву про складання депутатського мандату», - сказав парламентар.

У свою чергу народний депутат Олександр Кодола повідомив, що через контрабандні потоки на Чернігівщині область втратила 15 млн. грн. лише на одному пункті пропуску.

До складу міжфракційного об'єднання «Контрабанда-Стоп'' на сьогодні входять Олександр Кодола, Олег Медуниця,  Володимир Шкварилюк, Ігор Лапін, Артем Вітко, Дмитро Добродомов, Богдан Матківський, Роман Семенуха, Юрій Вознюк, Сергій Євтушок, Юрій Береза. Головою є народний депутат фракції «Народний фронт» Ігор Гузь.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua