Депутати «Народного фронту» розробили спеціальний механізми конфіскації майна соратників Януковича (відео)
четвер, 3 вересня 2015, 17:57

Верховній Раді пропонують запровадити особливий порядок спеціальної конфіскації майна, яке належить Віктору Януковичу та його соратникам.

Законопроект №3025, одним із співавторів якого є народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол, передбачає особливий режим санкцій для активів колишніх представників режиму Януковича і дуже прості механізми повернення в бюджет мільярдів гривень.

За її словами, розроблений законопроект чітко регулює процедуру конфіскації майна колишніх високопосадовців та визначить чіткий статус Межигір'я та покинутих маєтків представників режиму Януковича.

"Є чіткий перелік людей, посадовців часів президентства Януковича, які будували фінансові схеми, і є перелік осіб, відповідно до яких за українським та міжнародним законодавством накладено санкції», - повідомила представник «Народного фронту».

«Це і Янукович та Межигір'я, і Арбузов і його готелі. Це і син Азарова, що має об'єкти в Криму та Києві; Клюєв, який має величезний маєток в Конча-Заспі, нафтобази Курченка, маєтки Пшонки в Сухолуччі, під Києвом та на Ярославовому валу; майно Ставицького, Табачника, Олександра Януковича, Єфремова та інших", -  сказала народний депутат.

Так, за словами Чорновол, Генеральна прокуратура має подати до суду клопотання, де має бути чітко виписано, доля якого майна чи активів вирішуватиметься.

Вона наголосила, що автори законопроекту беруть на себе зобов’язання слідкувати за тим, аби це майно не було оформлено на інших осіб.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua