Депутати «Народного фронту» вимагають від керівництва Державної фіскальної служби негайно звільнити чиновників, які підпадають під люстрацію (відео)
середа, 15 квітня 2015, 19:11

Група народних депутатів фракції «Народний фронт» - Дмитро Сторожук, Ігор Алексєєв, Андрій ПомазановОлександр Кодола і Олександр Дроздик - звернулася до в. о. голови Державної фіскальної служби України Максима Мокляка щодо негайного звільнення чиновників відомства, які підпадають під закон «Про очищення влади», і недопущення відновлення їх на посадах.

Як повідомив народний депутат Ігор Алексєєв на брифінгу після відвідання ДФС, мотивом звернення стали повідомлення громадських активістів про те, що окремі особи прагнуть всіляко уникнути люстрації та намагаються знайти будь-які способи, щоб продовжити працювати.

«Наше звернення до керівництва ДФС просте і однозначне: надати чітку і вичерпну відповідь про всіх осіб, які мали бути люстровані, і проінформувати: якщо особа звільнена, то коли і на якій підставі», - повідомив Алексєєв.

Народний депутат зазначив, що він з колегами звернулись із списком осіб, які мали бути люстровані, але продовжують працювати в ДФС – як в центральному апараті, так і в областях.

За словами Андрія Помазанова, народні депутати передали усі необхідні документи з вимогою, «щоб ті елементи закону, які не виконуються, були виконані».

«Щоб ті люди, які працювали за злочинного режиму і частково винні у подіях на Майдані, були покарані. Нехай звільнять свої місця для молодих спеціалістів і молодих професіоналів», - наголосив він.

Представник «Народного фронту» додав, що деякі люди, які підпадають під дію закону про люстрацію, або продовжують перебувати на своїх посадах, або були переведені на посади в інших департаментах.

У свою чергу член фракції «Народний фронт» Дмитро Сторожук зазначив, що даний візит до Державної фіскальної служби є контрольною депутатською перевіркою виконання закону про очищення влади.

«У нас є факти, що інколи ці особи отримують довідки учасника АТО, перебуваючи там усього один день – і тоді уже така людина не підпадає під дію закону про люстрацію. Такі випадки недопустимі», - наголосив народний депутат.

«Якщо виявиться, що ці довідки «липові» ми будемо звертатися ще й до Генеральної прокуратури, аби там відкривалось кримінальне провадження», - резюмував Сторожук.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua