Депутати «Народного фронту» вимагають посилити відповідальність за контрабанду (відео)
четвер, 14 травня 2015, 13:43

В період роботи в округах депутати від «Народного фронту» з міжфракційного об'єднання «Самооборона Майдану» провели рейд в південних областях України - Одеській, Херсонській та Миколаївській, де виявили факти системної контрабанди.

Про це сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді заявив Перший заступник Голови Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій.

«Мова йде про контрабанду нафтопродуктів від російських виробників, що призводить до величезних втрат українського бюджету. Більш того, були виявлені просто неймовірні факти, коли нафтопродукти перевозяться на окуповані території через українські порти, українську територію», - заявив Парубій.

«Мною було направлено звернення до всіх правоохоронних органів, були запропоновані спільні блок-пости «Самооборони Майдану» і правоохоронних органів по зупинці і виявленні контрабанди, яка з російської території потрапляє в Україну», - повідомив народний депутат.

За його словами, є серйозні прогалини в законодавстві, оскільки за контрабанду великої кількості товарів можна понести лише адміністративне покарання.

«Тому сьогодні нами було зареєстровано законопроект №2840, який передбачає кримінальну відповідальність за контрабанду та більш жорсткі санкції і розширення видів товарів, за контрабанду яких може бути застосоване кримінальне покарання», - сказав Андрій Парубій.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua