Депутати «Народного фронту» вимагають притягнути до відповідальності суддів, які саботували розгляд справи про заборону КПУ (фото, відео)
вівторок, 26 травня 2015, 13:12

Народні депутати фракції «Народний фронт» Андрій ПомазановІгор Алексєєв та Дмитро Сторожук вимагають притягнути до відповідальності суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, які у повному складі саботували розгляд позову міністра юстиції Павла Петренка про заборону Комуністичної партії України.

Про це вони заявили на брифінгу після візиту до голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Козьякова.

«Відбулася ґрунтовна розмова з головою комісії. Він пообіцяв вирішити питання стосовно суддів Окружного адміністративного суду Києва і розглянути це питання на засіданні комісії до кінця червня та не відкладати його в довгий ящик», - сказав Андрій Помазанов.

«Якщо до кінця терміну ми не отримаємо результатів, будемо повторно звертатися і вимагати розгляду цього питання. Тоді ми вже вимагатимемо розглянути дії і Вищої кваліфікаційної комісії, і безпосередньо її голови», - наголосив народний депутат.

За його словами, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України пояснив зволікання з розгляду скарги на дії суддів, поданої ще у лютому, «надзвичайною завантаженістю».

«Є низка справ, які мають значний суспільний резонанс, як то питання заборони діяльності КПУ. Це вимагає суспільство і український народ. Ігнорування цього питання Оружним адміністративним судом Києва не повинно бути пропущене Вищою кваліфікаційною комісією суддів України», - підкреслив Помазанов.

У свою чергу, народний депутат Ігор Алексєєв зазначив, що у позові міністра юстиції Павла Петренка «були наведені беззаперечні докази про причетність Компартії до діяльності терористичних організацій на Сході, які дають підстави для її заборони».

«Безпрецедентність питання полягає у тому, що вперше в історії країни повний склад суду самоусунувся від розгляду справи. Судді не захотіли розглядати справу, незважаючи на докази», - обурився Алексєєв.

Водночас, народний депутат Дмитро Сторожук наголосив, що судді, які відмовляються розглядати справи, мають бути звільнені.

«Сьогодні усі вимагають покарання від суду, усі хочуть боротися з корупцією. Уже півроку як подана скарга, а Вища кваліфікаційна комісія суддів, сформована уже після Майдану, не поспішає розглядати ці справи. Якщо комісія не зверне увагу на наші скарги, ми будемо наполягати на її переобранні», - резюмував Сторожук.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua