Депутати «Народного фронту» вимагають від ЦВК не реєструвати клони забороненої комуністичної партії
п’ятниця, 31 липня 2015, 15:28

Народні депутати фракції «Народний фронт» Дмитро Сторожук, Андрій Помазанов, Ігор Алексєєв та Сергій Драюк звернулися до Центральної виборчої комісії з вимогою заборонити участь у місцевих виборах трьом партіям, які підпадають під дію закону про заборону пропаганди комуністичного і націонал-соціалістського (нацистського) режимів.

З відповідною вимогою депутати прийшли сьогодні до Центральної виборчої комісії.

Як повідомив за підсумками зустрічі з головою ЦВК народний депутат Андрій Помазанов, відомство взяло до уваги лист Міністерства юстиції, де прописано порушення закону та невідповідність діяльності, найменування й символіки «Комуністичної партії», «Комуністичної партії (оновленої)» та «Комуністичної партії робітників і селян» вимогам зазначеного закону.

«Михайло Охендовський зазначив, що ЦВК виконуватиме усі норми щодо заборони комуністичного режиму; вони дотримуватимуться норм законодавства і, власне, цього вимагатимуть від територіальних виборчих комісій, які будуть створені в процесі місцевих виборів, що відбудуться восени цього року», - сказав Помазанов.

За його словами, депутати також домоглися, аби ЦВК поінформувала своїм листом ТВК про обставини та вимоги закону, який забороняє згаданим комуністичним партіям брати участь у місцевих виборах.

«Своє роз’яснення вони планують оприлюднити на сайті ЦВК для загального користування», - зазначив Андрій Помазанов.

Народні депутати також обговорили можливу реєстрацію територіальними виборчими комісіями кандидатів від партій, які підпадають під дію закону про заборону пропаганди комуністичного режиму. 

За словами члена фракції «Народний фронт» Дмитра Сторожука, у такому випадку до місцевих судів направлятимуться позовні заяви, в тому числі з вимогою розпуску ТВК, які не виконають норми закону.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua