Дерегуляція енергетичного сектору сприятиме залученню інвестицій в галузь, - Наталія Кацер-Бучковська
понеділок, 26 червня 2017, 15:42

Для досягнення енергетичної незалежності України необхідно переглянути національну політику щодо подальшого розвитку нафтового та газового секторів, щоб вони стали інвестиційно привабливими та економічно прибутковими.

Про це заявила представник фракції “Народний фронт”, член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська під час засідання Міжвідомчої комісії з організації підписання і виконання угод про розподіл продукції.

Зокрема вона зазначила, що важливо спростити процедуру отримання дозволів та ліцензій на видобуток нафти і газу, проводити максимально прозорі конкурси на укладення угоди про розподіл продукції.

На черговому засідання Міжвідомчої комісії, до складу якої входить Наталія Кацер-Бучковська, розглядалися питання щодо звернень компаній Frontera, Longfellow та ТОВ “Навігатор комплект” про інвестування в проект пошуку і видобутку нафти і газу в різних областях України на умовах угоди про розподіл продукції.

Подальші дії будуть здійснюватися відповідно до Закону України “Про угоди про розподіл продукції”, зокрема, детальніше будуть опрацьовуватися пропозиції зазначених компаній, затребувані документи, що підтверджують правовий статус заявників, їх фінансові можливості та інші відомості та матеріали.

В рамках засідання Міжвідомчої комісії Наталія Кацер-Бучковська ініціювала обговорення щодо дерегуляції процедур отримання дозволів та ліцензій на видобуток нафти і газу.

“На сьогодні процес отримання необхідних дозволів для здійснення пошуку та видобутку нафти і газу займає близько трьох років. У той час, як, наприклад, в Канаді аналогічний процес займає приблизно тиждень. Така зарегульованість негативно сприймається інвесторами, що знижує наші шанси на залучення значних інвестицій в галузь", - наголосила народний депутат.

Окрім того, Наталія Кацер-Бучковська також наголосила на необхідності повернутися до проблеми Юзівського родовища в рамках Міжвідомчої комісії. Зокрема, народний депутат запропонувала “розробити правовий механізм, який дав би можливість провести новий конкурс на залучення інвестора до однієї з найбільших та перспективних ділянок на території України”.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua