Дерегуляція, стабільність банківської системи і подолання корупції відкриють шлях до інвестицій, - Олег Кришин
четвер, 24 вересня 2015, 19:37

Шлях для інвестицій в Україну відкриють дерегуляція, ліквідність і стабільність банківської системи, відсутність корупції та адміністративного тиску на бізнес.

Таку думку висловив представник фракції "Народний фронт", Секретар Комітету ВР з питань податкової та митної політики Олег Кришин, коментуючи виступи учасників Одеського фінансового форуму.

Форум заявлений як головний захід фондового ринку України цього року, але однією з ключових тем на ньому є обговорення шляхів залучення інвестицій на державному та регіональному рівні, подальші кроки з реформування фінансового сектора нашої країни, розвитку українського бізнесу тощо.

"Всі ці напрямки слід розглядати в єдиному ключі. Адже невдача в одному з них призведе до того, що система, спрямована на оздоровлення української економіки, не буде працювати", - зазначив він.

Олег Кришин підкреслив, що однією з головних проблем розвитку бізнесу в Україні є складність доступу до кредитних ресурсів нової якості, а саме - довготермінових кредитів за доступними ставками.

"Українські банки кредитують і малий, і середній, і великий бізнес за високими ставками та на незначний період. Це позбавляє підприємства можливості запроваджувати численні пріоритетні проекти, вкладати в розвиток і перспективи. Потрібні "довгі" кредити за меншими ставками", - зазначив народний депутат.

Він також наголосив на необхідності подальшої роботи зі створення законодавчого підґрунтя для дерегуляції, зменшення податкового та адміністративного тиску на бізнес та підкреслив, що Україна стане набагато привабливішою для інвесторів, коли запрацюють усі механізми подолання корупції.

"Для цього вже багато зроблено. Прийнята низка законів, що створюють умови для покращення ділового клімату, спрощено дозвільні процедури з відкриття бізнесу, зменшено кількість дозволів, скорочено кількість податків. Уряду вдалося зупинити девальвацію гривні", - наголосив Кришин. 

"Однак залишаються концептуальні проблеми розвитку промислового і фондового ринків, з яких останній є вторинним інструментом розвитку промисловості та, одночасно, - своєрідним лакмусовим папірцем існування або відсутності середнього класу. І саме подолання цих проблем відкриє Україні нові шляхи для живлення економіки новими інвестиційними потоками", - наголосив Олег Кришин.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua