Держава має інвестувати у розвиток та озброєння власних Збройних Сил, - Андрій Тетерук
вівторок, 6 грудня 2016, 10:42

Потрібно спрямовувати видатки Державного бюджету на придбання новітньої техніки та озброєння для Збройних Сил України для того, щоб мати сучасну армію, яка здатна нас захистити.

Про це заявив член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, перший заступник керівника фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук у коментарях журналістам.

Він зазначив, що під час засідань профільного комітету розглядалися питання щодо розподілу видатків Державного бюджету на такі статті, як придбання новітньої техніки та озброєння для Збройних Сил України та ін.

При цьому народний депутат зауважив, що раніше, за попередньої влади, «увесь оборонний бюджет йшов виключно на виплату заробітної платні військовим і його вистачало впритул».

«Жодної інвестиції у розвиток Збройних Сил, жодної інвестиції у закупівлю новітніх озброєнь, техніки не було. І для того, щоб мати Збройні Сили, які не лише забезпечують себе заробітною платнею, але й постачають нову техніку і озброєння до підрозділів, саме для цього ми розподіляємо державні видатки на ці статті. Це є дуже важливим для того, щоб ми мали сучасні Збройні Сили, а не ті, які нам дісталися на початку збройної агресії Російської Федерації проти України, коли майже вся техніка була старою, радянською, - такою, що не відповідала вимогам сучасності», - наголосив Андрій Тетерук.

Крім того, перший заступник керівника фракції «Народний фронт» вкотре наголосив на необхідності ухвалити закон про спецконфіскацію для того, щоб наповнити Державний бюджет та не допустити вдруге розікрасти ці гроші, які були вкрадені колись Януковичем.

«Важливість цього питання розуміють і Прем’єр-міністр, і Президент України, який закликав, власне, голосувати за цей законопроект. Ми повинні спрямувати усі наші зусилля на те, щоб переконати народних депутатів  повернути кошти в бюджет та спрямувати їх частину на посилення обороноздатності, а другу частину – на виплати вчителям, лікарям, пенсіонерам. Саме тим верствам населення, в яких ці кошти були вкрадені», - підсумував Андрій Тетерук.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua